Στρατιωτικός, πολίτης ή... πράκτορας;

-κατασκοπος-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Στα δικαστήρια Ορεστιάδας προκειμένου να απολογηθεί στην εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί ο Τούρκος ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι να έχει μπει παράνομα στην Ελλάδα με jcb στις Καστανιές.

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι Έλληνες φρουροί των συνόρων στις Καστανιές, όταν περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, είδαν σε απόσταση αναπνοής από το Ελληνικό Φυλάκιο 1, ένα JCB το οποίο χειρίζονταν Τούρκος. Άμεσα οι στρατιώτες και τα στελέχη που βρίσκονταν στο φυλάκιο κινητοποιήθηκαν και δεν επέτρεψαν το μηχάνημα να βγει από το Ελληνικό έδαφος..Σύμφωνα με το .thrakinea.gr στην αρχή υπήρχαν διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην όριο γραμμή βρέθηκε και διερμηνέας από την πλευρά της Τουρκίας. Τελικά ο χειριστής του μηχανήματος και το μηχάνημα οδηγήθηκαν στο τελωνείο Καστανεών. Στην αρχή υπήρχε η υπόνοια ότι χειριστής του μηχανήματος ήταν Τούρκος στρατιωτικός, καθώς ίδια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός. Αργότερα όμως και αφού ο χειριστής εξετάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί του πολιτική ταυτότητα και ισχυρίστηκε ότι έκανε εργασίες στην περιοχή των συνόρων κι ότι από λάθος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Το αν είναι πολίτης ή στρατιωτικός ή πράκτορας αναμένεται να διευκρινιστεί κατά τη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθηθεί σύντομα.

Ετικέτες: Σύλληψη Καστανιές Δικαστήρια