Η μισή υφήλιος έχει εγκατασταθεί στη Λέσβο

0
0
0
s2smodern

Σύμφωνα  με τα επίσημα στοιχεία που μας έρχονται από τη πολύπαθη Λέσβο για το 2017, μετανάστες από τουλάχιστον 64 χώρες είτε εγκαταστάθηκαν στο νησί είτε απλά πέρασαν από αυτό, με την πλειοψηφία τους να είναι Σύροι και Αφγανοί.

Συγκεκριμένα: Οι 5.281 ήταν Σύροι. Οι 2.184 Αφγανοί. Οι 1.800 Ιρακινοί. Οι 826 από τη λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Οι 352 από το Καμερούν. Οι 341 από το Ιράν. Και οι 282 από την Αλγερία. Οι υπόλοιποι 1.660 προέρχονται από 57 διαφορετικά κράτη από όλον τον κόσμο.

Με λίγα λόγια το νησί που απέχει μόλις μερικά μίλια από τις τουρκικές ακτές έχει μετατραπεί σε «παγκόσμιο κέντρο προσφύγων» και μάλιστα χωρίς πολλές επιλογές διαφυγής. Από τις αρχές του 2015, όταν και αυξήθηκαν ραγδαία οι ορδές των μεταναστών, ελάχιστοι συγκριτικά αλλοδαποί κατάφεραν να διαφύγουν από το νησί, με προορισμό ως επί το πλείστον κάποιο κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμη λιγότεροι κατάφεραν να φύγουν στο εξωτερικό.

Αλλά το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων και όχι οι λαθρομετανάστες απο 57 χώρες που έχουν πνίξει στην κυριολεξία το νησί..

Λαθρομετανάστες, Στοιχεία, Λέσβος, Χώρεςe-genius.gr ...intelligent web software