Ανοίγει η συζήτηση για την απόδοση ευθυνών;

-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Δύο μήνες μετά από την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους, η συζήτηση για τις ευθύνες αυτής της υπόθεσης ανοίγει..

Αφορμή για να ανοίξει -επιτέλους- η συζήτηση είναι τα όσα λέει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και στον ΣΚΑΙ. Τι λέει ο κ.Κοτζιάς; Ότι πιθανόν να ήμασταν απροετοίμαστοι και ότι οι Τούρκοι “μας την είχαν στημένη” και έπιασαν τους δύο στρατιωτικούς μας. Αυτονόητες διαπιστώσεις για τις οποίες έχουμε πολλές φορές γράψει θέτοντας και το θέμα των ευθυνών. Η ΝΔ αντιμετωπίζει το θέμα ως ευκαιρία για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Όμως πριν φθάσουμε εκεί υπάρχει μια σειρά ευθυνών στις οποίες προκαλεί εντύπωση πως δεν απασχολούν ούτε τη κυβέρνηση, ούτε τη ΝΔ.

Να υπενθυμίσουμε ορισμένα ερωτήματα που έχουν τεθεί ξανά

• Είχε γίνει αντιληπτή από τις στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο ότι “απέναντι” είχε εμφανιστεί προσωπικό που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Κάραγατς; Η απάντηση με βάση τις πληροφορίες μας είναι ναι.

  •Είχε ενημερωθεί η ηγεσία του ΓΕΣ; Η απάντηση σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ναι

• Είχε υπάρξει ενημέρωση για την άσκηση των Τούρκων στη περιοχή το τριήμερο πριν την αιχμαλωσία των στρατιωτικών μας; Η απάντηση είναι ναι.

• Είχαν δοθεί εντολές για επιπλέον μέτρα ασφάλειας; Δεν χρειάζεται να επικαλούμαστε πληροφορίες. Η πραγματικότητα απέδειξε πως όχι.

• Με ποιο σκεπτικό δεν είχαν ληφθεί αυτά τα μέτρα; Τέλος να ρωτήσουμε τι γίνεται μ΄ εκείνη την ΕΔΕ που διατάχθηκε από το ΓΕΕΘΑ. Προχώρησε; Υπάρχουν συμπεράσματα; Συνεπώς πριν περάσουμε στην κομματική αντιπαράθεση ας δούμε αν υπάρχουν ευθύνες σε άλλα επίπεδα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή το καθεστώς μη απόδοσης ευθυνών έχει οδηγήσει σε διαδοχικά ατυχή περιστατικά στις ΕΔ. Μετά από τη μετάδοση της συνέντευξης Κοτζιά ελπίζουμε ότι η συζήτηση για την απόδοση ευθυνών θα γίνει σ΄ όλα τα επίπεδα.

Γιατί μη ξεχνάμε ότι οι στρατιωτικοί μας είναι ήδη 61 ημέρες αιχμάλωτοι και όπως φαίνεται δεν θα υπάρξει γρήγορη επιστροφή...

Ετικέτες: Τουρκία Έβρος Αιχμάλωτοι Σταρτιωτικοί Ευθύνες