Η εργατική Πρωτομαγιά των Ελλήνων

-κ-πρωτομαγια-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η πρωτομαγιά αποτελεί τον συμβολισμό του ανθοβολήματος της φύσης ως μήνυμα ελπιδοφόρο στις καρδιές μας και την ημέρα φυσικά της αποδόσεως των επιβεβλημένων ύψιστων Τιμών στο πρόσωπο της Εθνικής Εργατικής Τάξης.

Μια εργατική τάξη που αποτελεί ασφαλώς το κυριότερο μοχλό ανάπτυξης και την ψυχή της Πατρίδος, τα χέρια που θα δώσουν πνοή στους σχεδιασμούς του εθνικού κράτους για ανάπτυξη και ουσιαστική πρόοδο. Η εργατική πρωτομαγιά στα τωρινά δύσκολα και κατοχικά χρόνια έχει βαρύνουσα σημασία στις πολιτικές εξελίξεις και εκπέμπει πολύ σημαντικά μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα που εξηγεί την οικονομική εισβολή που δέχεται η Ελλάς κατά ένα σημαντικό ποσοστό είναι ότι οι Έλληνες εργάτες, οι Έλληνες Εργαζόμενοι και οι Έλληνες Παραγωγοί έχουν σαφέστατα Πατρίδα την οποία υπεραγαπούν αφού είναι αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι του μόχθου που την ενσαρκώνουν. Αυτή ακριβώς είναι η έννοια που δίδει ο Ελληνικός Εθνικισμός με τον σαφέστατο και ακριβοδίκαιο προσδιορισμό Εθνική Εργατική Τάξη. Η δε Πίστη τους στο Έθνος μας τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι η καλύτερη απάντηση στον κερδοσκοπικό καπιταλισμό και τον διεθνιστικό μαρξισμό. Πίστη που αποδεικνύεται από την υπεράσπιση του μεροκάματου και της Τιμής της Πατρίδος απέναντι στους ξένους επιβήτορες και τους δωσίλογους πολιτικάντηδες του καθεστώτος.

Αυτό είναι έργο που χρειάζεται Εθνική Διακυβέρνηση όπως υπήρξε η διακυβέρνηση του αειμνήστου Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά που θέσπισε κατά συντριπτική πλειοψηφία την εργατική νομοθεσία που σήμερα καταργούν δωσίλογοι και νεοταξίτες και κατοχύρωσε νομικά τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του εορτασμού της ελληνικής εργατικής πρωτομαγιάς. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο Πατέρας του Όχι υπήρξε επιπλέον Πατέρας του Έλληνα Εργάτη. Μαρτυρίες πολλές καταγράφουν το προσωπικό ενδιαφέρον του Μεταξά στη διαπίστωση των αναγκών των ανθρώπων της παραγωγής εκ του σύνεγγυς. Περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Εθνικός Ηγέτης επισκεπτόταν αιφνιδιαστικά τους χώρους εργασίας για να διαμορφώσει προσωπική αντίληψη όπως μου είχε εκμυστηρευτεί ένας σεβάσμιος γέροντας από τις μνήμες της νιότης του.

Εργατικό δίκαιο της διακυβέρνησης Μεταξά και του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου είναι μεταξύ άλλων η οκτάωρη απασχόληση, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων που ανταποκρινότανε στην εξασφάλιση της υγείας και της συντάξεως των εργαζομένων χωρίς άλλες κομματικές προεκτάσεις. Βλέπετε την περίοδο του Εθνικού Καθεστώτος δεν υπήρχε η πληθώρα ταμείων ούτε η συσσώρευση ελλειμμάτων.

Το δε χρέος που κληρονόμησε ο Μεταξάς φρόντισε να το αποσείσει κερδίζοντας την μάχη σε διεθνές δικαστήριο αποσπώντας διεθνή νομολογία που θέτει το καλό του λαού πάνω από το χρέος του δανειστή.

Ετικέτες: Μεταξάς Πρωτομαγιά Εργάτης Συμβολισμός