Ολόκληρη η συνέντευξη του Στρατηγού Συναδινού στην Ε.Ω.

anexartitopoiithike-o-eyrovoyleytis-tis-chrysis-aygis-eleytherios-synadinos.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η ανεξαρτητοποίηση του Στρατηγού Συναδινού από την Χρυσή Αυγή πριν από μια εβδομάδα ήταν η πιο σημαντική ίσως εξέλιξη σε αυτό που αποκαλείται πατριωτικός χώρος, τον τελευταίο καιρό. Και αυτό διότι δεν έγινε όπως προηγούμενες αποχωρήσεις από το κόμμα της οδού Μεσογείων με «ηρεμία», όπως στην περίπτωση του κ. Κουκούτση ή δίχως διάθεση για πολλά πολλά, όπως στην περίπτωση του Ν. Μίχου. Αντιθέτως υπήρξαν εκατέρωθεν καταγγελίες, και από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται η κατάσταση να «ηρεμήσει» σύντομα. Με αφορμή αυτό, εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Συναδινό και του κάναμε κάποιες «διευκρινιστικές» ερωτήσεις.

- Ας ξεκινήσουμε από τα τελευταία. Ποιος ο λόγος που σας οδήγησε εκτός Χρυσής Αυγής; Αναφέρατε κάποια πράγματα στην επιστολή σας. Θα τα κάνετε πιο ξεκάθαρα; Ποιος είναι ο κύκλος «αέργων»; Μιλάτε για την ηγεσία ή για τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού;

Στην επιστολή μου, ανέφερα χαρακτηριστικά τους λόγους, οι οποίοι είναι και πραγματικοί. Η αναφορά μου σε «άεργα πρόσωπα» στην δήλωση αποχώρησής μου, αφορά στο στενό κύκλο συνεργατών του Νίκου Μιχαλολιάκου. Υπάρχουν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που διακατέχονται από αγνά αισθήματα υπέρ της πατρίδας μας, εργάζονται σκληρά για το καλό της και που η Χρυσή Αυγή τους εκμεταλλεύεται, καθώς και βουλευτές που ενώ διαφωνούν με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας, παραμένουν σιωπηλά εργαζόμενοι αναμένοντας, μάταια, κάποια αλλαγή. Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα στην αποχώρησή μου, και πολύ δε περισσότερο δεν κρύβεται κάτι το διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, το 2014, πίστευα ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, με την είσοδο νέων στελεχών, θα αποκτούσε μία δυναμική, θα γιγαντώνονταν εκλογικά, με τελικό σκοπό η Ελλάδα να αποκτήσει μία ευρεία πατριωτική κυβέρνηση. Στην πορεία διαπίστωσα πως, παρ’ όλες τις προσπάθειές μου και τις νουθεσίες μου, η ΧΑ όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά παρέμεινε προσηλωμένη και αγκυλωμένη σε παλαιοκομματικού τύπου ιδεοληψίες, αρνούμενη να ανανεωθεί, να διευρυνθεί και να συνεργαστεί.

Και δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η μόνη διαπίστωσή μου. Συνειδητοποίησα επίσης ότι, η συμπεριφορά αυτή δεν οφειλόταν καθόλου στις διώξεις που υφίσταται. Για αυτό ακριβώς αποχώρησα, διότι όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό, αλλά δεν υπάρχει καν η σχετική βούληση. Ο χρόνος αποχώρησης ήταν ο χρόνος κατά τον οποίο πήρα την απόφαση ότι δεν μπορούσα πλέον να είμαι μέρος και συνυπεύθυνος του προβλήματος. Δεν μπορούσα να συνεχίσω να ακροβατώ νομικά και ηθικά, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσω προσωπικό πολιτικό μέλλον.

- Από την πλευρά της η ΧΑ σας καλεί να παραδώσετε την έδρα. Αλλά και να τακτοποιήσετε τις οικονομικές οφειλές σας προς το κόμμα. Ενώ κάποιοι σας κατηγορούν ότι επιλέξατε μια «τρυφηλή ζωή», υπονοώντας επί της ουσίας ότι φύγατε για «οικονομικούς λόγους». Τι απαντάτε;

 Έχω απαντήσει σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει αναπαραχθεί ευρέως. Απλά θα ήθελα να επαναλάβω και να επισημάνω κάποιες βαρύνουσας σημασίας λεπτομέρειες, που ίσως διαφεύγουν της ηγεσίας της ΧΑ. Στις ευρωεκλογές του 2014, για πρώτη φορά, χρησιμοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής βουλευτών με σταυρό, αντί για λίστα. Ήταν δηλαδή μια ευκαιρία οι ψηφοφόροι να επιλέξουν οι ίδιοι ποιον επιθυμούσαν να στείλουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η πρώτη θέση με διαφορά από τον επόμενο κομματικό εκλεκτό στην σταυροδοσία νομίζω ότι δίνει την πιο ηχηρή απάντηση...

Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, όχι μόνο έδινα στην Χρυσή Αυγή το ήμισυ της βουλευτικής μου αποζημίωσης, όπως είχα ηθικά δεσμευτεί προ της εκλογής μου, αλλά συνεισέφερα και με δικά μου χρήματα όπου απαιτείτο, καλύπτοντας προσωπικές ανάγκες συμπολιτών μας που ζητούσαν βοήθεια. Όσοι βοηθήθηκαν το γνωρίζουν καλά, ποτέ όμως δεν ζήτησα την προβολή μου ή κάποιας μορφής ανταπόδοση. Για τα λοιπά κονδύλια που διαχειρίζομαι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγορεύεται να διατίθενται στα εθνικά κόμματα ή να χρηματοδοτούν δράσεις τους.

Όσο για την «τρυφηλή ζωή» που επιλέγω, μάλλον είναι εντελώς άστοχη η συγκεκριμένη λασπολογία. Αν όντως επιθυμούσα μία τέτοια ζωή, η συμπεριφορά μου απέναντι στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα ήταν γλοιώδης, υποτακτική και ενδοτική ώστε να εξασφαλίσω και δεύτερη κοινοβουλευτική θητεία. Εξάλλου, δεν θα ήμουν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα το έκανε.

- Με τους άλλους ευρωβουλευτές της ΧΑ, τους Επιτήδειο και Φουντούλη, συζητήσατε περί της αποχωρησής σας; Εάν ναι, ποια ήταν η στάση τους;

Όχι, δε συζήτησα με τους άλλους ευρωβουλευτές. Η αποχώρησή μου ήταν καθαρά προσωπική απόφαση.

- Ένας ανώτατος αξιωματικός – των ειδικών μάλιστα δυνάμεων- αποφασίζει να εκτεθεί στην πολιτική σκηνή και μάλιστα με την Χρυσή Αυγή και με τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής. Τώρα που αυτός ο κύκλος για εσάς κλείνει, θεωρείτε ότι η επιλογή σας ήταν σωστή; Πώς κρίνετε την δική σας πορεία αλλά και αυτή της Χρυσής Αυγής στα χρόνια αυτά;

Τα δεδομένα και οι εγγυήσεις που έλαβα από τον κ. Κασιδιάρη, στις διερευνητικές συζητήσεις μας, ελάχιστο χρόνο πριν τις ευρωεκλογές του 2014, περί διάθεσης ανανέωσης, διεύρυνσης προς την ελληνική κοινωνία και ανοίγματος προς τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, με οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθώ αρχικώς ενεργά με πνεύμα συνεργασίας, συλλογικότητας, ανάληψης πρωτοβουλίας και προπάντων ανιδιοτέλειας και προσφοράς. Κατόπιν, μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, με το σκεπτικό να βοηθήσω πλέον επώνυμα.

Δε θεωρώ ότι η επιλογή μου τότε ήταν εσφαλμένη. Ως πρώην Στρατιωτικός, λειτουργώ και εργάζομαι βάσει του επιδιωκόμενου έργου και της αποστολής μου. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάστηκα ως μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές της ΧΑ εργάστηκαν και πέτυχαν πολλά σε σειρά θεμάτων εθνικών, κοινωνικών, οικονομικών, εργασιακών τα οποία δεν έτυχαν της αντικειμενικής αξιοποίησης και της ευρείας προβολής στην Ελλάδα. Αλήθεια, πόσο γνωστό είναι το έργο μου στο ευρωκοινοβούλιο; Θα δώσω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, χωρίς διάθεση αυτοπροβολής, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται: Ο πρόσφατα επανεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτωρ Ορμπάν, μου έχει αποστείλει προσωπική επιστολή με την οποία εκφράζει την ευαρέσκειά του για τις θέσεις μου πάνω στη λαθρομετανάστευση και την προστασία των εθνικών κρατών, οι οποίες εκφράστηκαν σε παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η κυριότερη όμως επιτυχία είναι ότι, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και κατόπιν παρέμβασής μου, ο βοηθός Γενικός Αναπληρωτής του ΝΑΤΟ παραδέχτηκε δημόσια και ανοιχτά, ότι είναι εσφαλμένη η χρήση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τα Σκόπια. Λογικά, το βίντεο της δήλωσης αυτής, θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ως «σημαία» σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και φόρα. Η δική μου πορεία θα κριθεί από αυτούς που την έχουν παρακολουθήσει. Για την πορεία της ΧΑ ρωτήστε το ΓΓ της, που αρέσκεται να ακούει στις συγκεντρώσεις «Ζήτω ο αρχηγός» αντί για «Ζήτω η Ελλάς», κατά πόσο τη θεωρεί πετυχημένη, αλλά κυριότερα, επωφελή για την Ελλάδα.

- Ποιο θα είναι το πολιτικό μέλλον σας; Κυκλοφορούν διάφορες φήμες από την δημιουργία δικού σας κόμματος μέχρι και την προσχώρησή σας σε ήδη υπάρχοντα. Ποια είναι η αλήθεια; Μιλάτε με κάποιους; Θα έχουμε νέα σας;

Ως ευρωβουλευτής επιδιώκω το καλό της πατρίδας μου. Με γνώμονα αυτό, θα αποφασίσω για τα επόμενα βήματα. Οποιαδήποτε σκέψη για το μέλλον, θα εκτιμηθεί στον κατάλληλο χρόνο. Επί του παρόντος, συνεχίζω την αποστολή μου ως ευρωβουλευτής. Συζητούσα ήδη με πολλούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως ευρωβουλευτής. θα συνεχίσω να το κάνω ακόμη πιο έντονα. Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς σε πολύ δεινή κατάσταση. Ένας φορέας ή ένα πρόσωπο δεν μπορεί από μόνο του να πετύχει αξιόλογα αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ένωση όλων των υγειών δυνάμεων που επιθυμούν την ευημερία της πατρίδος χωρίς ιδιοτέλεια και ιδεολογικά πρόσημα.

Έχω πει και τονίσει ότι, η Ελλάδα χρειάζεται μια εθνική παλιγγενεσία, μια εθνική πολυεπίπεδη ανασυγκρότηση, μια εθνική στρατηγική. Τώρα είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η ένωση και συσπείρωση του συνόλου των γνήσιων και υγιών πατριωτικών δυνάμεων.

- Στο εξωτερικό, τα κόμματα που έχουν αντιμεταναστευτικές θέσεις, είναι ευρωσκεπτικιστικά και αντιτίθενται στην παγκοσμιοποίηση, συγκροτούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πολιτικό κίνημα. Γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην χώρα μας;

Η απάντηση έχει πολλές πτυχές. Κατ’ αρχήν οποιοσδήποτε στην Ελλάδα μιλήσει για Πατρίδα, για Έθνος, για Ελληνορθόδοξη Θρησκεία, για Σημαία κτλ, αυτομάτως κατηγορείται και κατηγοριοποιείται ως ακροδεξιός, φασίστας και ρατσιστής. Σε μια Ελλάδα που παρακμάζει οικονομικά, που ο λαός της οδηγείται σε συστηματική εξαθλίωση, που οι θεσμοί και οι πυλώνες στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας συνεχώς απαξιώνονται, έχει επιβληθεί μια ανελευθερία έκφρασης και λόγου για οτιδήποτε εθνικό και πατριωτικό, στο όνομα μιας ασύδοτης, ετεροφοβικής, πολυπολιτισμικής και πανθρησκευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας. Η επαπειλούμενη αναίμακτη υποδούλωση και συνεπώς εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους, μέσω της παγκοσμιοποίησης και του δόγματος του σοκ, αποδεικνύεται μέσω των δεικτών: χρέος άνω του 180% του ΑΕΠ, 1.500.000 άνεργοι, περίπου ένα εκατομμύριο που ζουν στο όριο της φτώχειας, 1.500.000 λαθρομετανάστες, 500.000 νέοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό και χιλιάδες αυτοκτονίες. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται.

Σε αυτή λοιπόν τη λαίλαπα που βρίσκεται ante portas, η προπαγάνδα του συνόλου του πολιτικού χώρου και τα φερέφωνά τους κραυγάζουν για περισσότερη Ευρώπη ψαλιδίζοντας εθνική κυριαρχία, «ψέλνουν εν χορώ» πρόσφυγες καλωσορίσατε, γεμίζοντας την Ελληνική επικράτεια με λαθρομετανάστες προωθώντας σχέδιο αντικατάστασης του Ελληνικού πληθυσμού και εξαθλιώνουν οικονομικά ακόμα περισσότερο τους Έλληνες, με τη δικαιολογία ότι σώζουν τη χώρα. Από τους μπολσεβίκους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ το ανέμενα, διότι το λούμπεν προλεταριάτο εκδικείται. Όμως ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Φέρει τεράστια ευθύνη για την πολυδιάσπαση που υφίσταται οδηγώντας μια ενωμένη αριστερή μειοψηφία να κυβερνά, αντί της διασπασμένης πατριωτικής πλειοψηφίας.

- Πώς αντιμετωπιστήκατε ως ευρωβουλευτής της ΧΑ στο Ευρωκοινοβούλιο; Από όσο ξέραμε η ΧΑ είχε επιδιώξει την συνεργασία με τα κόμματα όπως αυτό της Λεπέν, του FpO. Κάτι όμως το οποίο τελικά δεν συνέβη. Γιατί;

Λίγο καιρό μετά την άφιξή μας στις Βρυξέλλες, με πλησίασαν υπάλληλοι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και με ενημέρωσαν ότι αρχικά υπήρχε η διάχυτη εντύπωση ότι, οι νέοι ευρωβουλευτές της ΧΑ θα ασκούσαν πολιτική, αντιγραφή της εγχώριας Ελληνικής. Σύντομα διαψεύστηκαν και μάλιστα αντιμετώπιζαν και πρόβλημα διαχείρισης της κατάστασης, καθότι για άλλα ήταν προετοιμασμένοι. Με το παρουσιαστικό μας, το έργο και την επιμονή μας για προβολή των ζητημάτων που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, πολλοί ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες και πολιτικές αποχρώσεις, μας πλησίασαν και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τις απόψεις μας επί σειρά θεμάτων. Ειδικότερα υπήρξαν επαφές μεμονωμένα με ευρωβουλευτές τόσο της πολιτικής ομάδας του Φάρατζ, όσο και με αυτή της Λεπέν και ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών και γνώσεων, κυρίως σε ό,τι αφορούν στον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό, στη λαθρομετανάστευση, στην τρομοκρατία των τζιχαντιστών, στην ασυδοσία των ευρωπαϊκών τραπεζών, στην ασφυξία που προσπαθούν να επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στα κράτη μέλη επί θεμάτων που άπτονται αποκλειστικά της αρμοδιότητας των κρατών.

Βάση και διάθεση συνεργασίας και κοινά θέματα ενδιαφέροντος υπήρχαν, όμως αυτά δεν κατέληξαν σε «πολιτικό γάμο». Το γιατί, μου το δήλωσαν σαφέστατα. Αφενός καμία πολιτική ομάδα δεν επιθυμούσε να εντάξει στο δυναμικό της, ευρωβουλευτές κόμματος που διώκονταν ποινικά, ειδικά με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέχρι το πέρας της αντίστοιχης ποινικής διαδικασίας. Αφετέρου, δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο άσκησης πολιτικής της ΧΑ, η οποία κατά την άποψή τους είναι υπέρμετρα ακραία και ερειστική.

Ετικέτες: Συναδινός Στρατηγός Συνέντευξη Ευρωβουλευτής Ελεύθερη Ώρα