Κήρυκας της έντιμης ειρήνης ο Ντόναλντ Τραμπ

30165823_18958732.limghandler.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Είναι πολύ μεγάλος κι έτσι όπως το πάει, θα ξεπεράσει τον Ρόναλντ Ρέιγκαν. Θέτοντας τα θεμέλια για τη «ρύθμιση» του προβλήματος της Βόρειας Κορέας, έχει αφήσει πνιγμένους μέσα στην αμηχανία τους (μιας και ο κόσμος στις ΗΠΑ και παντού κάνει πλέον τις συγκρίσεις) τους αντιπάλους του και κυρίως τους λακέδες – όπως έχουν καταντήσει – Τζορτζ Σόρος, τους Δημοκρατικούς. Που ακόμα και σήμερα, αντί να βοηθήσουν τον Πρόεδρο της χώρας τους ο οποίος λύνει προβλήματα το ένα μετά το άλλο, χωρίς να τα χρησιμοποιεί για να διαπραγματεύεται ατέρμονα και να εκβιάζει τους Αμερικανούς πολίτες, το έχουν ρίξει στο λεγόμενο obstruction, στην ελεεινή πρακτική δηλαδή της παρακώλυσης των διορισμών εκ μέρους του Λευκού Οίκου. Ο κόσμος όμως στις ΗΠΑ το βλέπει και περιμένει πως και πώς να έρθει η ώρα για να επανεκλέξει τον αποτελεσματικό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ;

Αυτό που γίνεται στην Κορέα, δεν έχει προηγούμενο. Ο άθεος και συνάμα φιλοϊσλαμιστής αλλά και άτολμος αριστεριστής Μπαράκ Ομπάμα, άφησε το πρόβλημα να γιγαντωθεί, με αποτέλεσμα να απειλείται η παγκόσμια ειρήνη. Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε λίγο χρόνο μέσα, κατάφερε να φέρει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν και ιδού η κοινή δήλωσή του με τον Νοτιοκορεάτη Μουν Τζε Ιν: «Η Νότια και η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνουν τον κοινό στόχο τους για μια κορεατική χερσόνησο ελεύθερη από πυρηνικά μέσα από την πλήρη αποπυρηνικοποίηση», λένε, ενώ τονίζουν πως «δεν θα υπάρχει πλέον πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο» και ότι «έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή ειρήνης». Αν όλα πάνε καλά ως το τέλος, κάποιος στις ΗΠΑ αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, καθώς έβαλε τον νέο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, πριν ακόμα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, να στήσει ένα πανέμορφο σκηνικό ειρήνης, που έκανε την ανθρωπότητα να αγαλλιάσει. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος. Ας ελπίσουμε ότι θα λάβει οριστικά τέλος η ανωμαλία στην Χερσόνησο της Κορέας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1950 και συνεχιζόταν μέχρι σήμερα, καθώς από τότε είχε υπογραφεί μόλις μια ανακωχή και τίποτα άλλο και το βόρειο τμήμα παρέμενε από τότε αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο, υποφέροντας υπό ένα στυγνό ολοκληρωτικό καθεστώς. Με τον 38ο παράλληλο εκεί, επί του οποίου είχε χαραχθεί το σύνορο, να παραμένει μια βαριά εξοπλισμένη ζώνη, όπου ανά πάσα στιγμή κάτι θα μπορούσε να πάει πολύ στραβά.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ;

Τα ΜΜΕ της Δύσης, έχοντας διαταχθεί να εξαπολύσουν πόλεμο κατά του πατριώτη και συντηρητικού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρακολουθούν αμήχανα, αδυνατώντας να πουν μια καλή κουβέντα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον κόσμο, που αντιλαμβάνεται το διακύβευμα. Και οι κυκλοφορίες πέφτουν, καθώς οι πολίτες των ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι το σύστημα χρησιμοποιεί τις εφημερίδες προκειμένου να περάσει «γραμμή» κατά ενός δημοφιλούς πολιτικού, ο οποίος ψηφίστηκε ακριβώς για να περιορίσει τις άνομες μεθοδεύσεις ενός βρωμερού κύκλου ελευθεριακών αριστερών πολιτικών (βλ. Χίλαρι και χρηματοδοτήσεις από φιλοϊσλαμικούς κύκλους του Ιδρύματός της, αλλά και υπόθεση Λιβύης).

Για να δούμε λοιπόν τώρα σε ποιον θα πάει, αν όλα κυλήσουν ομαλά, το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης. Διότι εδώ θα κριθεί η ειλικρίνεια ορισμένων και δη ενώπιον όλου του πλανήτη

Ετικέτες: Τράμπ Ομπάμα Κορέα Πυρηνικά Κιμ