Ο Δήμος Δράμας καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν το σπίτι του Δράμαλη!

-Δράμας-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η πρόσκληση εντάσσεται στην τουριστική πολιτική του δήμου που έχει στόχο την τουρκική αγορά

Στην απόφαση αναφέρονται στην άνθιση της περιοχής επί οθωμανικής αυτοκρατορίας

Την ώρα ακριβώς που οι Τούρκοι αμφισβητούν ανοιχτά την εθνική μας κυριαρχία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ευθέως τους Ελληνες επικαλούμενος τις ελληνοτουρκικές μάχες του παρελθόντος, κάποιοι στην ακριτική Δράμα οραματίζονται ορδές τουριστών από τη γείτονα χώρα για να θαυμάσουν την κατοικία του Δράμαλη, που κατέσφαξε τους προγόνους μας!

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρονται τέτοιες μέρες στην άνθηση της μακεδονικής γης επί οθωμανικής αυτοκρατορίας! Μόνο προβληματισμό προκαλεί η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας με την οποία εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης τουριστικής προβολής του δήμου για την τρέχουσα χρονιά. Τα πρακτικά δε, της συνεδρίασης αυτής αποτελούν πραγματικό μνημείο ελαφρότητας αναφορικά με τον τρόπο που κάποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες προσεγγίζουν ζητήματα, που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων, σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή τους. Τι αναφέρει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Όπως αναφέρεται στην χθεσινή απόφαση:

«H περιοχή της Δράμας ήταν υπό την οθωμανική αυτοκρατορία για περίπου 500 χρόνια και τα τελευταία χρόνια της περιόδου αυτής αποτέλεσε διοικητικό κέντρο. Η άνθηση του εμπορίου του καπνού, ο σιδηρόδρομος και η καθημερινή επαφή με τις πόλεις της κεντρικής Ευρώπης δημιούργησαν μια διαφορετική Δράμα προς το τέλος του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου». Μετά την ευεργετική επιρροή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως αυτή καταγράφεται από τους υπεύθυνους του δήμου Δράμας, σημειώνεται: «Σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν και τα Οθωμανικά Μνημεία της πόλης (Τεμένη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Ορφανοτροφείο, Οικία Δράμαλη). Τα Μνημεία αυτά, όπως και η ιστορία του «Γεφυριού της Δράμας» και του ληστή Χασάν, που φαντάζει ως Μύθος, έγινε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τραγούδι στη γείτονα χώρα Τουρκία, μπορούν να φέρουν χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες στην πόλη».

Θα έπρεπε να ντρέπονται στο Δήμο Δράμας...

Ετικέτες: Τουρκία Δράμα Τουρίστες Τέμενος Δράμαλης