Νέα επιδόματα και κονδύλια για τους ''Ρομά''

260418-fwtiou.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σε άμεση εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά από τους καταυλισμούς σε οικισμούς κάτι που σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου θα ανοίξει τον δρόμο για την μετεγκατάσταση των Ρομά όλης της χώρας σε οργανωμένους οικισμούς.

Στην Άμφισσα όπου γίνεται η αρχή ο οικισμός θα περιλαμβάνει μονάδες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, θα γίνονται απεντομώσεις και στα κοντέινερ θα υπάρχουν ντουζιέρες και μπανιέρες. Επίσης θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις για πλυντήρια και στεγνωτήρια. Αυτός οικισμός θα έχει εσωτερικό πάρκο, πλατεία και δημόσιο χώρο και τα κτήρια θα είναι 45. Στόχος είναι να πηγαίνουν όλα τα παιδιά των Ρομά σχολείο και να απορροφηθούν με τον καιρό από τον αστικό ιστό. Έχουν βρεθεί 371 περιοχές όπου ζουν 110.000 Ρομά εκ των οποίων οι 9.300 περίπου ζουν σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως άκρως υποβαθμισμένες. Όταν η προσωρινή μετεγκατάσταση δεν είναι εφικτή λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου θα βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης με κινητές μονάδες υγιεινής και ατομικής καθαριότητας.

Επίσης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο οι Περιφέρειες θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση ενοικίου, την απασχόληση και την βελτίωση της ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής με κονδύλια ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ακόμα πρόγραμμα από τα δεκάδες που έχουν εκπονηθεί κατά καιρούς και έχουν αποτύχει είτε γιατί κάποιοι «έφαγαν» τα χρήματα είτε γιατί οι Ρομά, τουλάχιστον η πλειονότητά τους, δεν δέχτηκαν να το ακολουθήσουν είτε γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες είδαν να αυξάνεται η παραβατικότητα.

Καλά όλα αυτά, αλλά για τους εκατοντάδες Έλληνες άστεγους θα κάνει τίποτα η κυβέρνηση;

Δεν είναι λίγο υποκριτικός αυτός ο ανθρωπισμός με τους ρομά, όταν ένα τεράστιο ποσοστό των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας;

Σε οικισμούς και σπίτια βάζουν τους ρομά, αλλά τους Έλληνες τους βγάζουν από τα δικά τους...

Ετικέτες: Ρομά Επιδόματα Κονδύλια Οικισμοί Φωτίου