Σε τρικυμία τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

FG_Nauarino_F-461.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Πριν λίγο ο Π. Καμμένος διευκρίνισε πως αυτό που έχει συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο με την Γαλλία δεν έχει να κάνει με την μίσθωση φρεγατών αλλά με την κατασκευή νέων στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα κατά την τοποθέτησή του ο κ. Καμμένος σημείωσε πως αναφορικά με το ζήτημα των φρεγατών που προέκυψε η συζήτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση των συνολικών επιστροφών συνολικού ύψους 8 δις ευρώ που οφείλονται στην Ελλάδα από ομόλογα προκειμένου να κατασκευαστούν στην χώρα μας φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό. Ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης πως «όταν και εάν αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τη Βουλή διαδικασίες».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου για τα F35 στόχος είναι να έχουν οι πιλότοι μας τα καλύτερα μέσα, ωστόσο οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες και έτσι η αγορά F35 είναι ουσιαστικά μια συζήτηση… υποθετική. “Έχουμε μια εξέλιξη η οποία αντιλαμβάνεστε επηρεάζει γενικότερα την περιοχή. Είναι άλλο η Τουρκία να έχει βρεθεί το 2021 με 100 F35 και με S400 και αεροπλανοφόρο και άλλο η Τουρκία να μην αποκτήσει τα F35 και να αντιμετωπίζεται η σημερινή της πολεμική αεροπορία με τα υφιστάμενα μέσα. Εάν γίνει το ένα, χρειάζεται να κάνουμε άλλα πράγματα και αν γίνει το άλλο, άλλα” είπε ο κ. Κμμένος συμπληρώνοντας ωστόσο πως “βεβαίως η επιθυμία είναι να δώσουμε στους πιλότους μας τα καλύτερα μέσα. Δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή”.

Τι σημαίνει αυτή δήλωση; Ότι για να δούμε εξοπλιστικά, καινούργια εννοούμε, θα περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Την στιγμή δηλαδή που οι Τούρκοι θα εξοπλίζονται και θα ανανεώνουν το στόλο τους.

Τι έγινε όμως με τις αποτυχημένες και βιαστικές δηλώσεις Κουβέλη;

Τώρα κατάλαβε η Ελλάδα ότι κάνει λάθος εκτιμήσεις για τις προθέσεις της Γαλλίας;

 

Ετικέτες: Ελλάδα Γαλλία Κουβέλης Καμμένος Φρεγάτες Εξοπλιστικά