Καταδίκη ΜΚΟ για οικονομικά σκάνδαλα

250418-rontos.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Την καταδίκη τεσσάρων ατόμων αποφάσισε το Δικαστήριο για το σκάνδαλο της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που την περίοδο 2000-2004 εισέπραξαν κονδύλια ύψους 9.000.000 ευρώ για να εξουδετερώσουν ναρκοπέδια σε χώρες του εξωτερικού όπως το Ιράκ, ο Λίβανος και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Από την έρευνα που διεξήχθη αποκαλύφθηκαν εικονικές δωρεές καθώς και παραβίαση της νομοθεσίας για την χρηματοδότηση με σκοπό να συνεχιστεί η αφαίμαξη του υπουργείου Εξωτερικών. Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν: Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος πρόεδρος της ΜΚΟ σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, η σύζυγός του Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη σε κάθειρξη 5 ετών, ο πρέσβης Νικ. Τσαμαδός σε κάθειρξη 12 ετών και ο επίσης πρέσβης Νικ. Μπάζας σε κάθειρξη 14 ετών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και αυτό του πρότερου εντίμου βίου και έδωσε στις ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. 

Ο Άλεξ Ρόντος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους (στην φωτογραφία φαίνεται μαζί με τον Γιωργάκη Παπανδρέου), κρίθηκε ομόφωνα αθώος γιατί το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπέγραφε καλόπιστα ότι του ζητούσαν και ότι σε δύο εκ των περιπτώσεων η υπογραφή του είχε πλαστογραφηθεί....

Καλά όλα αυτά με τις καταδίκες των συμμετεχόντων στο σκάνδαλο, αλλά με τα κλεμμένα τι θα γίνει;

Θα επιστραφεί πίσω τίποτα; Ή έχουν φορτωθεί και αυτά στην πλάτη του πολύπαθου ελληνικού λαού;

 

Ετικέτες: Σκάνδαλο ΜΚΟ Παπανδρέου Καταδίκη Κλεμμένα Ρόντος