Διώκονται οι Ορθόδοξοι της Αχρίδας στα Σκόπια από τους σχισματικούς!!!

article_739.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

- Γιατί η Ελλάδα εγκατέλειψε τους Έλληνες των Σκοπίων;

Ενώ διεθνείς οργανισμοί, δυτικές δημοκρατικές χώρες, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ, ενδιαφέρονται για τις μειονότητες που υπάρχουν σε όλες τις χώρες και νοιάζονται για την τήρηση των νόμων και των κανόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά στον καταδυναστευόμενο Ελληνισμό των Σκοπίων, που τυπικά έχει εξαφανιστεί με σλαβικά ονόματα που έδωσε στους Έλληνες το αρχικά κομμουνιστικό καθεστώς και τώρα το εθνικιστικό των Δημητρόφ -Ζάεφ…

Αχαρακτήριστη παραμένει και η πολιτική της Αθήνας η οποία διαχρονικά άφησε απροστάτευτες τις ομογενειακές παροικίες της Αιγύπτου, της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης, των χωρών του Ευξείνου Πόντου, της Βορείου Ηπείρου και φυσικά και των Σκοπίων… Ο Ελληνισμός της διασποράς μένει εντελώς απροστάτευτος και ασύνδετος με το εθνικό κέντρο, το Συμβούλιο Απόδημων Ελλήνων παραμένει ανενεργό, το πανίσχυρο ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ επί Αρχιεπισκόπου Ιακώβου διαλύθηκε και η Αθήνα στέλνει για τα μάτια του κόσμου τον αρμόδιο υφυπουργό Τέρενς Κουίκ στη Ζιμπάμπουε και άλλους ανθρωποφάγους, ενώ ο έτερος Καππαδόκης, ο κ. Αμανατίδης αρέσκεται να βγαίνει στα κανάλια και να λέει ανοησίες…

Την ίδια στιγμή, ο Ελληνισμός των Σκοπίων που άλλοτε είχε αναδείξει το Μοναστήρι και άλλες πόλεις σε αξιόλογα αστικά κέντρα με πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα, διώκεται με κάθε τρόπο, επειδή συν τοις άλλοις εξακολουθεί να ακολουθεί τη νόμιμη Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας, την οποία θέλει να εξοντώσει η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων που ιδρύθηκε από τους κομμουνιστές για να ενισχύσει και να διατηρήσει την πλαστογραφία των Στάλιν-Τίτο. Οι χριστιανοί αυτοί που μένουν πιστοί στις ελληνορθόδοξες παραδόσεις, αναγκάζονται να εκκλησιάζονται κρυφά σε σπίτια και σε αποθήκες και αυτοσχέδιους ναούς επειδή διώκονται από το καθεστώς, ενώ πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί και ο Αρχιεπίσκοπός τους!

Έτσι, σήμερα κατά έναν παράδοξο τρόπο, ενώ αναφέρονται όλες οι εθνότητες στα Σκόπια, Αλβανοί, Σλάβοι κλπ. δεν γίνεται λόγος για τους Έλληνες, που ξεπερνούσαν κάποτε τις 200.000 ψυχές! Και το τραγικό στην περίπτωση είναι το γεγονός ότι η Αθήνα παραβλέπει αυτή την πραγματικότητα και ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σφυρίζει αδιάφορα….Καμία ενημέρωση, καμία βοήθεια, καμιά εκμετάλλευση υπέρ των εθνικών συμφερόντων, καμία διαμαρτυρία στους διεθνείς οργανισμούς.

Το καθεστώς των Σκοπίων με έντεχνο τρόπο μετά την επικράτησή του, όχι μόνον ίδρυσε σχισματική Εκκλησία που δεν είναι αναγνωρισμένη από το Πατριαρχείο, όχι μόνον προσεταιρίστηκε τους αντάρτες που κατέφυγαν ηττημένοι μετά το 1949, αλλά έδωσε σλαβικά ονόματα και σ’ αυτούς και στους γεννημένους Έλληνες στα Σκόπια που κρατούσαν τα σκήπτρα της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, προκειμένου να ισχυρίζεται ότι στα Σκόπια δεν υπάρχουν Έλληνες!!! Η Βουλγαρία που από την πρώτη στιγμή κατάλαβε τη δολιότητα των Σκοπιανών, κατοχύρωσε τους δικούς της εκεί πολίτες-γηγενείς, με τα βουλγαρικά ονόματα και όταν μπήκε στην ΕΕ τους χορήγησε και ευρωπαϊκά διαβατήρια!!! Για ποια Σκόπια μιλάμε επομένως, για ποιο μακεδονικό έθνος και άλλες σαχλαμάρες, όταν οι μισοί κάτοικοι του κράτους είναι Αλβανοί και όχι ασφαλώς Μακεδόνες, οι άλλοι μισοί Σλάβοι, και οι μισοί από αυτούς Βούλγαροι, και όταν υπάρχουν 200.000 Έλληνες με σκοπιανά επίθετα;

Τί έκανε έναντι όλων αυτών η Ελλάδα; Απολύτως τίποτε!!! Άφησε ξεκρέμαστους τους Έλληνες και αγνόησε επιδεικτικά τα ελληνικά συμφέροντα!!! Και το χειρότερο: Επιτρέπει σήμερα στην Ελλάδα να λειτουργούν διάφορες ενώσεις και σύλλογοι, που με ισχυρή προπαγάνδα υποστηρίζουν πως υπάρχει σλαβική μειονότητα στη χώρα μας… Τέτοια ξεφτίλα!!!

Η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας

Η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας είναι η αυτοκέφαλη ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων, και υπάγεται στο πατριαρχείο της Σερβίας. Είναι η μόνη κανονικά αναγνωρισμένη Ορθόδοξη Εκκλησία στην επικράτεια της ΠΓΔΜ.

Αναγνωρίστηκε το 2005 με προκαθήμενο τον Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη Σκοπίων, Ιωάννη, με έδρα το Μοναστήρι. Και δημιουργήθηκε, γιατί οι συνομιλίες του πατριαρχείου Σερβίας με το καθεστώς, δεν καρποφόρησαν, ώστε η επίσημη Εκκλησία τους να μη περιέχει τη λέξη Μακεδονία.

Η Εκκλησία της Αχρίδας έχει μεγάλη ιστορία και σχετίζεται κυρίως με την ύστερη βυζαντινή περίοδο. Και ήταν μία από τις πλέον αξιόλογες εκκλησιαστικές διοικήσεις εκείνης της εποχής. Παράλληλα στην Οχρίδα σήμερα, βρίσκεται και η έδρα της επίσημης Εκκλησίας των Σκοπίων, της αυτοαποκαλούμενης Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Οχρίδος, η οποία εμπλεκόμενη στη στρατηγική της τότε κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας για να νομιμοποιήσει την πλαστογραφία του κράτους, αποσχίσθηκε το 1967 από το Σερβικό Πατριαρχείο και αυτοανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη!!! Σ αυτήν ανήκει το 80% των Ορθόδοξων Χριστιανών, 52,4% του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, αλλά δεν αναγνωρίζεται επισήμως από καμία ορθόδοξη εκκλησία.

Τον Ιούλιο του 2003 δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Ιωάννη για συμβιβαστική λύση, γι’ αυτό και το καθεστώς τον απέπεμψε, για να επανιδρύσει αμέσως την Αρχιεπισκοπή Αχρίδας και να οριστεί έξαρχος του πατριαρχείου Σερβίας. Τον Μάϊο του 2005 ο Σέρβος Πατριάρχης Παύλος διέκοψε το διάλογο με τους σχισματικούς και αναγνώρισε τον Ιωάννη Αρχιεπίσκοπο. Το καθεστώς συνέλαβε τον Ιωάννη τον Ιούνιο του 2005 και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 ετών, με την κατηγορία υποδαύλισης θρησκευτικού και εθνικού μίσους, και έμεινε στη φυλακή 8 χρόνια. Αποφυλακίστηκε αφού αρρώστησε και ταλαιπωρήθηκε σε άθλιες συνθήκες κράτησης!

Στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδας ανήκει το 20% των ορθόδοξων των Σκοπίων, οι οποίοι σήμερα και διώκονται.

Ετικέτες: Σκόπια Ορθοδοξία Διώξεις Αχρίδα Σχισματικοί