8 χρόνια μνημονίων συμπλήρωσε χθες η Ελλάδα

0
0
0
s2smodern

Πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια χθες από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στην περιπέτεια των Μνημονίων, μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ και ΕΕ.

Ήταν 23 Απριλίου 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό. «Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τότε πρωθυπουργός. Αμέσως μετά το διάγγελμα του κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών απέστειλε επίσημη λιτή επιστολή στον πρόεδρο του Eurogroup, Jean Claude Juncker, τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Olli Rehn και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichet από τους οποίους ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

8 χρόνια μετά τα αποτελέσματα της "επιτυχημένης" συνταγής των εθνοκτόνων Μνημονίων είναι απτά. Η Ελληνική νεολαία οδηγείται μαζικά στην μετανάστευση στο εξωτερικό και όσοι παραμένουν στην χώρα είναι είτε άνεργοι είτε εργάζονται νυχθημερόν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Καμία ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Μεγάλη μερίδα του Λαού έχει φτωχοποιηθεί και οι Έλληνες πια δεν γεννάνε, αλλά αντικαθίστανται καθημερινά από τις ορδές των λαθρομεταναστών. Οι συνταξιούχοι έχουν εξαθλιωθεί με συνεχείς μειώσεις και λαμβάνουν πια φιλοδωρήματα, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται μαζικά στην χρεοκοπία. Λουκέτα σε κάθε γειτονιά. Επιπλέον, η Εθνική Κυριαρχία της Χώρας έχει επίσημα παραδοθεί στους "θεσμούς" και οι υποτακτικές μνημονιακές κυβερνήσεις ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα διάλυσης του εθνικού και κοινωνικού ιστού.

Λαμβάνοντας την σκυτάλη από τις καταστροφικές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, ο Τσίπρας μαζί με την Νέα Δημοκρατία υπέγραψε ένα τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο με εξοντωτικά μέτρα δισεκατομμυρίων, τα οποία θα εφαρμόσει φανατικά και ο Μητσοτάκης. Την ίδια στιγμή ο λαοπλάνος και αποδεδειγμένα ψεύτης πρωθυπουργός, ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων έχει το θράσος να μιλά για έξοδο από τα Μνημόνια.

 

Παπανδρέου, Νέα Δημοκρατία, Μνημόνια, Πασόκe-genius.gr ...intelligent web software