Τα βροντάει η Ρένα Δούρου από την Περιφέρεια Αττικής;

dourou-1.jpg
0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Πυρετώδεις παρασκηνιακές κινήσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών…

Πονοκέφαλος η στάση της για το Μέγαρο Μαξίμου…

Σε διαρκή πονοκέφαλο εξελίσσεται η στάση της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, για το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα για τον Αλέξη Τσίπρα! Φεύγει, μένει, ή συντηρεί ένα δημόσιο διάλογο για να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να προβάλλεται ως πολιτική προσωπικότητα που θα διεκδικήσει έναν σοβαρό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή; Τελευταία δημοσιεύματα μάλιστα την έφεραν να διεκδικεί τη θέση του Αλέξη, αν υπάρξει θέμα διαδοχής!

Ανεξάρτητα αν η ίδια η Περιφερειάρχης διαψεύδει μετά βδελυγμίας κάθε πληροφορία και σενάριο που την παρουσιάζουν να έχει τέτοιες φιλοδοξίες, εν τούτοις ο θόρυβος γύρω από το όνομά της και το πολιτικό της μέλλον παραμένει στη πρώτη θέση της επικαιρότητας, γεγονός που βάζει σε σκέψεις όχι μόνον το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους συντρόφους της στον Σύριζα. Διότι, δύο τινά μπορεί να ισχύουν : ΄Η όλα διοχετεύονται εντέχνως και παρασκηνιακώς από το επιτελείο της, ή άσπονδοι φίλοι και αντίπαλοί της με προβοκατόρικο τρόπο θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα της.

- Τελικά τι συμβαίνει με όλα αυτά; ρωτήσαμε την Περιφερειάρχη. Πρέπει να ανησυχούμε;

- Μη τρελαίνεσαι και αγχώνεσαι αγαπητέ μου. Δεν συμβαίνει τίποτε από όλα αυτά…

- Εγώ δεν ανησυχώ, ούτε αγχώνομαι... Εγώ σε θέλω σκέτη Ρένα Δούρου…

- Μπράβο λοιπόν! Το είπες μόνος σου. Αυτό είμαι εγώ. Σκέτη, Ρένα Δούρου... Αυτή είμαι…

Παρά την εξομολογητική και αυθεντική δήλωση της Ρένας Δούρου, οι πληροφορίες που έρχονται σε μας, αναφέρουν πως προβληματίζεται για την μελλοντική πορεία και στάση της, αφού τα πράγματα στην Περιφέρεια δεν εξελίσσονται όπως η ίδια θα ήθελε, παρά το σοβαρό έργο που έχει επιτελεστεί επί θητείας της, ανεξαρτήτως αν το αμφισβητούν οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης. Πέρα όμως από τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, ειδικότερα στον κοινωνικό τομέα και στην εξυπηρέτηση της κυβέρνησης, στα 4 αυτά χρόνια η Ρένα Δούρου χτυπήθηκε και από παράπλευρες ασύμμετρες απειλές που της στοίχισαν και επιβάρυναν τη δημόσια εικόνα της.

1.΄Ηταν οι πυρκαγιές στον Άγιο Στέφανο και στους Αγίους Αποστόλους που προξένησαν τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή και μεγάλο πλήγμα στο μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών.

2. Μετά ήρθαν οι πλημμύρες και οι ζημιές στη Μάνδρα Αττικής που ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη και ανάγκασαν τη Ρένα Δούρου να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά εναντίον των οποιωνδήποτε υπεύθυνων της συμφοράς. Και…

3. Επιστέγασμα των δύο αυτών οικολογικών καταστροφών που είχαν και ανθρώπινα θύματα, υπήρξε η οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό από τη διαρροή πετρελαίων φορτηγού που μετέφερε καύσιμα, νόμιμα ή όχι…

Τα τρία αυτά γεγονότα που σημάδεψαν τη θητεία της, έστω κι αν δεν προκλήθηκαν από την ίδια, σχετίζονται κοινωνικά και με το μόνιμο πρόβλημα των αλλοδαπών, των ναρκομανών και των τύπων του υπόκοσμου που έχουν αλώσει την Περιφέρεια και ιδιαιτέρως το Πεδίο του Άρεως, που έχει καταστεί μία μόνιμη διαχρονική πληγή για την Αθήνα. Η περιοχή αυτή που ακόμα και από την εποχή της Γεννηματά και της Μπέη, δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί όπως έπρεπε παρά τις δύο αναπλάσεις που έγιναν σ’ αυτήν και ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν βρήκε την τελική της μορφή και την ενδεδειγμένη λειτουργία της… Ένας λόγος και μάλιστα βασικός, είναι ότι οι ηγεσίες της τότε Υπερνομαρχίας και νυν Περιφέρειας, αρνήθηκαν να περιφράξουν το Πεδίο του Άρεως και να το περιφρουρήσουν ώστε να βρίσκεται σε ασφάλεια. Για λόγους ευτελούς κομματικής προπαγάνδας, υποστήριζαν τότε, ότι δεν είναι… δημοκρατικό μέτρο η περιφρούρηση του Πεδίου, λες και οι δυτικές πρωτεύουσες του κόσμου είναι φασιστικές και αντιδημοκρατικές! Τώρα ακούμε από την Ρένα Δούρου πως το Πεδίο του Άρεως θα αναπλαστεί και πάλι σε συνεργασία με τη Γαλλία, σε ένα πρόγραμμα ειδικό για την περίπτωση. Μακάρι να πετύχει, αλλά την ίδια αισιοδοξία είχε και τα ίδια μας έλεγε και η κα Μπέη…

Το μεγάλο αγκάθι όμως για την Περιφέρεια είναι το θέμα των σκουπιδιών για το οποίο δεν έγινε τίποτε το ουσιαστικό. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη του Νότιου Τομέα, Χρ. Καπάταη, στόχος του νέου σχεδιασμού, είναι η διάχυση της ευθύνης της διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση αλλά και τις, μικρών διαστάσεων, φιλικές προς το περιβάλλον, μονάδες επεξεργασίας υπολειμμάτων. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αντιοικολογικούς σχεδιασμούς, η Περιφέρεια της Ρένας Δούρου, υποστηρίζει ο Χρ. Καπάταης, εκπλήρωσε τη σχετική αιρεσιμότητα, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και σήμερα προχωρά στη φάση της υλοποίησης του κομματιού του σχεδιασμού που αφορά στις υποδομές, που απαιτεί όμως νομοθετικές παρεμβάσεις, συντονισμένη δράση και τήρηση όλων των διαδικασιών που επιβάλλει η νομιμότητα.

Οι άνθρωποι της Περιφέρειας και η Ρένα Δούρου είναι ενοχλημένοι γιατί δεν έχουν την αμέριστη βοήθεια από την κυβέρνηση, δεν είναι ικανοποιημένοι από τους ευρωβουλευτές και δέχονται ποικίλες κατηγορίες με αναίσχυντα ψεύδη όπως ισχυρίζονται, ανυπόστατες καταγγελίες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας! Και παρόλα αυτά δεσμεύονται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια υλοποίησης της νέας πολιτικής για τη διαχείρηση των σκουπιδιών.

Ετικέτες: Αττική Περιφέρεια Δούρου Μαξίμου Ρέναe-genius.gr ...intelligent web software