Συνελήφθησαν 60 ''Ρομά'' για απάτες

kesncztzaq503dd90706823__article.jpg
0
0
0
s2smodern

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε με μία καταγγελία πολίτη στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

Το θύμα είχε βρει σε ιστοσελίδα αγγελιών αυτοκίνητο που πωλούνταν σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή. Μίλησε τηλεφωνικά με ένα από τα μέλη της οργάνωσης και πείστηκε να καταθέσει προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο δράστης. Όταν επικοινώνησε εκ νέου μαζί του δέχτηκε απειλές, με τον «ιδιοκτήτη» να του λέει με περίσσιο θράσος ότι δεν ξέρει πού έχει μπλέξει και καλά θα κάνει να μην τον ξαναενοχλήσει! Σύντομα στην Αστυνομία έφτασαν και άλλες παρόμοιες καταγγελίες, ενώ από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 237 περιπτώσεις. Το εκτιμώμενο κέρδος από την παράνομη δραστηριότητά τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Σε συντονισμένες επιχειρήσεις σε Μέγαρα, Κορινθία, Άργος και Αργολίδα συνελήφθησαν 33 άτομα, ηλικίας από 19 έως 72 ετών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και πέντε φερόμενοι ως αρχηγοί της οργάνωσης.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 27 μέλη, ηλικίας από 22 έως 71 ετών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η πλειονότητα αρχηγικών και βασικών μελών έχουν διαπράξει παρόμοια αδικήματα κατά το παρελθόν και για τον λόγο αυτό είχαν λάβει ειδικά μέτρα προστασίας. Χρησιμοποιούσαν, δε, τεχνικές που συναντώνται σε άρτια οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.

Για έναν ολόκληρο χρόνο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρακολουθούσαν δεκάδες μέλη σπείρας ρομά που «ειδικεύονταν» στις διαδικτυακές απάτες και υπολογίζεται ότι έχουν εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες. Οι συλληφθέντες διήγαν πολυτελή βίο, οδηγούσαν πανάκριβα αυτοκίνητα και διέμεναν σε λουξ μεζονέτες, ενώ οι περισσότεροι είναι γνώριμοι των Αρχών.

Θα δώσουν κανένα επίδομα οι αριστεροί στην ευπαθή κοινωνική ομάδα των ''Ρομά'';

Τόσκα συμβαίνουν και αυτα;

Ετικέτες: Σύλληψη Οργάνωση Γύφτοι Απάτεςe-genius.gr ...intelligent web software