Συνεχίζεται η κατάληψη από τους λαθρομετανάστες στη Λέσβο

-ΛΕΣΒΟΣ.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Για κατάληψη της πλατείας Σαπφούς μίλησε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος όπως είπε, επικοινώνησε με τον Υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το θέμα και ζητώντας φυσικά να κάνουν ότι είναι απαραίτητο ώστε να λήξει το συντομότερο η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς.

Σε απόγνωση στην κυριολεξία είναι οι κάτοικοι στην Μυτιλήνη από την τρίτη ημέρα κατάληψης της κεντρικής πλατείας του νησιού, προκαλώντας έντονους πονοκεφάλους ενόψει τουριστικής περιόδου και πολλών αφίξεων τουριστών στην χώρα μας γενικώς. Περισσότεροι από 200 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, παραμένουν στην πλατεία «Σαπφώ» στο κέντρο της Μυτιλήνης στη Λέσβο για τρίτη συνεχή ημέρα, διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση αιτήσεων ασύλου αλλά και κακές συνθήκες διαβίωσης στον στρατόπεδο της Μόρια .

Οι συνθήκες στη Μόρια συνεχίζουν να παρουσιάζουν πολλά προβλήματα, καθώς σήμερα φιλοξενούν περισσότερους από 6.500 μετανάστες που υπερβαίνουν κατά πολύ την ικανότητα του στρατοπέδου, ενώ ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων στη Λέσβο έχει ανέλθει σε σχεδόν 9.000.

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες αλλά η παρουσία τόσων προσφύγων έχει δημιουργήσει προβλήματα στους καταστηματάρχες και τους έμπορους της περιοχής, ενώ πάντα υπάρχει και ο φόβος να ξεσπάσουν επεισόδια. Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το θέμα και ζητώντας φυσικά να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να λήξει το συντομότερο η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς.

Ναι σώθηκε ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι μαζί αν περιμένουν βοήθεια από τον Τόσκα.

Αυτά συμβαίνουν! Τι να κάνουμε; Όπως έχει ήδη δηλώσει ο Τόσκας...

Ετικέτες: Λαθρομετανάστες Πλατεία Λέσβος Μυτιλήνη Κατάληψη