Η Εκκλησία δεν δέχεται την υιοθεσία παιδιών από ομoφυλόφιλους

image.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ανοίγει τον δρόμο για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Η Εκκλησία δεν δέχεται το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της συνεδρίαση απέρριψε το ενδεχόμενο υιοθεσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας. Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, απλουστεύονται και ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, ενώ «χαρτογραφούνται» όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

Η πτυχή του νομοσχεδίου που προκαλεί αντιδράσεις είναι εκείνη που αφορά στην κατοχύρωση δικαιώματος αναδοχής σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, γεγονός που ανοίγει «παράθυρο» και στην αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο προχωρήσει η Εκκλησία θα πρέπει να πρωτοστατήσει στους αγώνες κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους... Και θα το κάνει...

Ετικέτες: Εκκλησία Αντιδράσεις Παιδιά Ομοφυλόφιλοι Υιοθεσία