Σύλληψη Γεωργιανού αρχιμαφιόζου στη Θεσσαλονίκη

x4.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από ευρείας κλίμακας ευρωπαϊκή επιχείρηση, ο 57χρονος Γεωργιανός “εγκέφαλος” πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε Ελλάδα, Γαλλία αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και η επιχείρηση για τη σύλληψή του, έγινε ταυτόχρονα με τις συλλήψεις άλλων μελών της οργάνωσης που βρίσκονταν στη Γαλλία (17 συλλήψεις), το απόγευμα της Δευτέρας. Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στα αστυνομικά χρονικά της Θεσσαλονίκης και συνολικά της χώρας μας, στο πεδίο της κακουργηματικής διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων.

Η κινηματογραφική επιχείρηση στην Πυλαία

Η επιχείρηση στο σπίτι της οδού Βουλγαροκτόνου, στην Πυλαία, ήταν κινηματογραφική. Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και οι δύο συνοδοί– σωματοφύλακές του αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ενώ ο ίδιος στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε όχημα της αστυνομίας που τον είχε εγκλωβίσει. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η οποία αναστάτωσε τη γειτονιά, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν ένα πυροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με εννέα φυσίγγια και δύο μαχαίρια. Στη χώρα μας η επιχείρηση ήταν διήμερη- συνεχίστηκε και την Τρίτη- σε συνολικά 14 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε και συντονίσθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Ασφάλειας. Συνολικά συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (δύο Αρμένιοι, ένας Ρώσος και οι υπόλοιποι Γεωργιανοί), μεταξύ των οποίων ο 57χρονος αρχιμαφιόζος αλλά και δύο ακόμη ηγετικά στελέχη.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και διαμερίσματα, στην Ελλάδα, στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών προέκυψε η ένταξη των προαναφερόμενων μελών στην οργάνωση τουλάχιστον από τα μέσα του 2015 μέχρι και τη σύλληψη τους» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης ο Αστυνόμος Β’, Πέτρος Τάνος. Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Μάκης Αϊβαζίδης, σημείωσε ότι «για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προηγηθεί επιχειρησιακές συναντήσεις σε Ελλάδα, Γαλλία και Ολλανδία, όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πληροφοριών, συσχετισμός αποδεικτικού υλικού και καθορισμός της στρατηγικής για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ορίστηκαν και κοινές ημερομηνίες επιχειρησιακής δράσης σε Ελλάδα και Γαλλία». «Με τις συλλήψεις 14 μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης αποδομήσαμε πλήρως ένα οργανωμένο δίκτυο, που ενέχεται σε δεκάδες υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο κ. Αϊβαζίδης.

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας!

Αλλά Γεωργιανός αρχιμαφιόζος; Μάλλον πρόκειται για κακοήθειες... Οι Γεωργιανοί έχουν ενταχθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία και είναι όλοι τους νομοταγείς!

Ετικέτες: Όπλα Σύλληψη Ληστείες Γεωργιανός Μαφιόζος