Δίνουν δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά

-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Το δικαίωμα να γίνουν ανάδοχοι γονείς δίνει σε «ομόφυλα ζευγάρια» το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες ρυθμίσεις διευρύνεται το πλαίσιο του θεσμού της αναδοχής ώστε εκτός από τις οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους να γίνονται ανάδοχοι γονείς και ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Υπενθυμίζεται ότι με νόμο του 2015 σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να συνάπτουν και ομόφυλα ζευγάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 8 – «Ανάδοχοι Γονείς – Προϋποθέσεις», του νομοσχεδίου: «Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα, ή διαζευγμένα ή σε χηρεία με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο (συγγενική αναδοχή).

Δικαιώνονται πλήρως όσοι ήταν αντίθετοι με το σύμφωνο συμβίωσης και φώναζαν ότι αποτελεί ένα ''προοίμιο'' για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους..

Τα κατορθώματα της αριστεράς στην Ελλάδα...

Ετικέτες: Αριστεροί Παιδιά Ομοφυλόφιλοι Υιοθεσία