Η ελληνική σημαία κυματίζει στη νησίδα Ανθρωποφάς

170418-vraxonhsida.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ισχυρή είναι η παρουσία του Λιμενικού Σώματος κοντά στις βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς που από χθες απασχολούν την επικαιρότητα μετά τον ισχυρισμό του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία την οποία νωρίτερα είχαν υψώσει τρεις νεαροί Έλληνες.

Δημοσιογράφος του samostimes.gr επιχείρησε να προσεγγίσει με ιδιωτικό σκάφος τις εν λόγω βραχονησίδες, όμως δεν τα κατάφερε καθώς το λιμενικό του ζήτησε ευγενικά να απομακρυνθεί από την περιοχή.

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο, έστω και από απόσταση κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται η ελληνική σημαία να κυματίζει στην βραχονησίδα Ανθρωποφάς, ενώ φαίνεται και η ισχυρή δύναμη του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή...

Κατέρρευσαν μια και καλή τα ψέματα των Τούρκων για τη σημαία, που μάλλον χρησιμοποιήθηκαν για εσωτερική κατανάλωση πιο πολύ, καθώς δόθηκε έντονη δημοσιότητα στην κίνηση αυτή των νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες...

Ετικέτες: Βραχονησίδα Σημαία Τούρκοι Φούρνοι Ψέματα