Σύγκρουση στη Συρία

syria3.JPG
0
0
0
s2smodern

Οι  δυτικές δυνάμεις υπεραμύνονται της απόφασής τους και σπεύδουν να εξηγήσουν τους λόγους πίσω από τους βομβαρδισμούς ενώ η Ρωσία και η Δαμασκός απαντούν με απειλές και σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Τη στρατιωτική επέμβαση ανακοίνωσε πρώτος από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι διέταξε τις επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία.

Μετά το διάγγελμα Τραμπ ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της Τερέζας Μέι η οποία δήλωσε πως εξουσιοδότησε τις βρετανικές δυνάμεις στη Συρία.

«Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Πιστεύουμε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι πρόσφατα και δεν έχουν κατασκευαστεί» τονίζει.

Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να συνηγορούν στο ότι ένοπλες ομάδες στην Ανατολική Γκούτα προσπάθησαν να αγοράσουν ή να αποκτήσουν χημικά όπλα. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης προκειμένου να υποβαθμίσουμε την ικανότητα της Συρίας όσον αφορά στη χρήση χημικών όπλων, τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Η σύγκρουση των υπερυνάμεων στη Συρία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει αυτή η κόντρα... σε ξένα χωράφια...

Ετικέτες: Συρία Ρωσία Δύση Σύγκρουσηe-genius.gr ...intelligent web software