Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Άλλο ένα εκλεκτό τέκνο της Ελλάδας μας, έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, πετώντας στην αιωνιότητα. Θυσίασε για την πίστη και την πατρίδα ό,τι πολυτιμότερο είχε: την ίδια τη ζωή του, προστατεύοντας την Ελλάδα από τον προαιώνιο εχθρό της. Άυτή η καταραμένη γειτνίαση… Άπό την αποφράδα ημέρατης μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, που σηματοδότησε και τηναρχή του τέλους, παρά τις εμβόλιμες περιόδους ανάκαμψης, για την χιλιόχρονη (στη συνολική της διάρκεια ζωής), Βυζαντινή Άυτοκρατορία. Και από τότε, ο Ελληνισμός βρίσκεται υπό συνεχή πίεση από το τουρκικό στοιχείο. Η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000 στην θαλάσσια περιοχή της ΒΆ της Σκύρου, του οποίου ο χειριστής έδωσε τη ζωή του υπέρ πίστεως και πατρίδος, αναδεικνύει τον βαρύ φόρο αίματος που έχουμε πληρώσει οι Ελληνες διαχρονικά, προασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία από τηντουρκική επιβουλή. Όμως, όλα αυτά ΔΙΆΤΡΆΝΩΝΌΥΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΆΣ ΝΆ ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΤΌΥΜΕ ΤΗΝ ΠΆΤΡΙΔΆ ΜΆΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΆΙΆΣ ΡΆΝΙΔΆΣ ΤΌΥ ΆΙΜΆΤΌΣ ΜΆΣ. Διότι, όπως έγραψε ο νομπελίστας ποιητής Φρεντερίκ Μιστράλ, «κι αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είν' η δάφνη! Μια φορά κανείς πεθαίνει»

ΝΙΚΗ ΣΤΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ

Ό νομπελίστας ποιητής μας χάρισε έναν υπέροχο Ελληνικό Υμνο, εκ του οποίου αισθανόμαστε την ανάγκη να δημοσιεύσουμε ένα απόσπασμα:

"Νίκη στων ημιθέων τ' αγγόνια!" Από την 'Ιδηως στης Νικαίας τ' ακρογιάλια ξανανθίζουν αιώνιες οι ελιές. Με τ' άρματα στα χέριαεμπρός! Τα ύψη των βουνών ας τ' ανεβούμε,τους σαλαμίνικους αντίλαλους ξυπνώντας! Αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα,θεία είν' η δάφνη! Μια φορά κανείς πεθαίνει. Κι έλα, ετοιμάστε τα λευκά φορέματά σας, αρραβωνιαστικές, για να στεφανωθείτεστο γυρισμό τους ακριβούς σας' μέσ' στο λόγγογι' αυτούς που σας γλιτώσανε κόφτε τη δάφνη.Αγνάντια στη σκυφτή και ντροπιασμένη Ευρώπη,ας πιούμε ξέχειλη τη δόξα, παλικάρια.Κι αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είν' η δάφνη! Μια φορά κανείς πεθαίνει.'Ο,τι έγινε μπορεί να ξαναγίνει, αδέρφια!

Στων πυρωμένων τούτων βράχων τη λαμπράδαμε σάρκα θεία μπόρεσ' ο άνθρωπος να ντύσειτο φωτερότερο κι απ' όλα τα όνειρά του. Κι η χριστιανή ψυχή βουβή εκεί πέρα θα είναι; Κι εμείς ενός κορμού ξερόκλαδα εκεί πέρα;Κι αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είν' η δάφνη! Μια φορά κανείς πεθαίνει…Της ιστορίας μάς φέγγουν τρεις χιλιάδες χρόνια. Ορθοί! Και πρόβαλλε από τώρα το παλάτιστον τόπο εκεί που λύθηκαν τα κακά μάγια, κι ο Φοίνικας ξαναγεννιέται από τη στάχτη. Στις αμμουδιές της Μέκκας διώξε το, ήλιε, το μισοφέγγαρο μακριά απ' τον ουρανό μας...

Αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είν' η δάφνη! Μια φορά κανείς πεθαίνει». (σε μετάφραση του Κωστή Παλαμά)

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΕΝΘΕΙ

«Μια φορά κανείς πεθαίνει…» Το έθνος πενθεί. Όι Ενοπλες Δυνάμεις μας πενθούν. Ενας εκλεκτός έπεσε υπέρ Πίστεως και πατρίδος. Και οι εκλεκτοί συνάδελφοι και συμπολεμιστές του, οι ΕΛΛΗΝΕΣ, κλίνουν το γόνυ και η ελεύθερη Ελλάς ευγνωμονούσα, υπερυψωμένη πάνω στο σύννεφο, όπως ακριβώς την φιλοτέχνησε ο σπουδαίος Θεόδωρος Βρυζάκης, «φορά δάφνινο στεφάνι στα ξέπλεκα μαλλιά της και πατά στις σπασμένες αλυσίδες των δεσμών της. Εχει τα χέρια της απλωμένα δεξιά και αριστερά, σε μία συμβολική κίνηση εναγκαλισμού αλλά και προστασίας πλέον όλων όσοι με θυσίες και αγώνες συνετέλεσαν στην απελευθέρωσή της» (απόσχετική περιγραφή της Όλγα Μεντζαφού – Πολύζου).

ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Άλλος ένας ΗΡΩΆΣ έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ένδοξης ιστορίας μας. ΕΙΜΆΣΤΕ ΠΕΡΗΦΆΝΌΙ ΓΙΆ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΆ ΜΆΣ, που βγάζει συνεχώς από τα σπλάχνα της ΗΡΩΕΣ. «Δεν θα λείψουν στρατιώτες για την Ελλάδα», είπε στον γράφοντα κάποτε Ελληνοαμερικανός κληρικός, όταν πολλοί αισθανόμασταν το βάρος δυσμενών εξελίξεων. Και είχεαπόλυτο δίκιο, όπως πλέον αποδεικνύεται καθημερινά. Άμέτρητοι είναι όλοι όσοι φυλούν σκοπιά στις Θερμοπύλες, όσοι περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία για να χύσουν το αίμα τους για την πατρίδα, όλοι όσοι περιμένουν να πέσουν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», όσοι θέλουν να φτάσουν εκεί που πετούν οι αετοί, όσοι θέλουν να νοηματοδοτήσουν τηζωή τους, όσοι θέλουν, εμπνεόμενοι από το ηρωικό πρότυπο του Γένους, να κερδίσουν την υστεροφημία.

ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Κάτι τελευταίο: η θυσία ενός Ελληνα Ικαρου, δεν είναι κάτι που ανακοινώνεται από το twiJer. Άνακοινώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επίσημα. Όχι από το προσωπικό account του εκάστοτε υπουργού σε ένα κοινωνικό μέσο, που αποτελεί μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικός ο τρόπος που επέλεξε ο ΥΕΘΆ για να ενημερώσει. Άλλά, με δαύτους τα έχουμε δει όλα. Όλα όμως. Είναι να απορεί κανείς με τις ανορθόδοξες μεθοδολογίες, με τον ευτελισμό των πάντων, που συντελείται τις ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΆ – ΆΝΕΛ. Δεν θα πούμε άλλα σήμερα γι’ αυτό, άλλωστε το σχόλιο της ημέρας αφορά σε έναν ΗΡΩΆ του Γένους. Άπό εκεί και πέρα όμως, καλό θα ήταν κάποιοι να προσπαθούν και δη σε δύσκολες συγκυρίες για το έθνος όπως αυτή, να μην αποκλίνουν αξιακά και να μην ευτελίζουν τα πάντα.

Ήρωας, Μπαλταδώρος, Σμηναγός, Αθάνατος, Εκλεκτόςe-genius.gr ...intelligent web software