Θρίαμβος Όρμπαν στην Ουγγαρία - Νίκη των Πατριωτών

0
0
0
s2smodern

Σάρωσε στις εκλογές της Ουγγαρίας την Κυριακή ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Βίκτορ Όρμπαν ενισχύθηκε μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματός του την Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει και να εδραιώσει τη συγκέντρωση των εξουσιών και τις αντιπαραθέσεις του με την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε πως πρόκειται για μια «ιστορική» νίκη για τo Fidesz μετά την εκλογή του για τρίτη συνεχή θητεία.

''Έχουμε εξασφαλίσει μια ιστορική νίκη και δημιουργήσαμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την Ουγγαρία'', δήλωσε ο Ορμπάν.

''Κερδίσαμε'', δήλωσε στην ομιλία του για τη νίκη, προσθέτοντας ότι η υψηλή προσέλευση είχε διαλύσει όλες τις αμφιβολίες γι ‘αυτό. Είπε ότι η Ουγγαρία δεν ήταν ακόμα εκεί που θέλει να είναι, αλλά ''έχει ξεκινήσει την πορεία της''.

«Θα πάμε μαζί σε αυτό το μονοπάτι», υποσχέθηκε. 

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για τους Ούγγρους πέρα ​​από τα σύνορα που ψήφισαν στις εκλογές και ''βοήθησαν στην προστασία της πατρίδας'' kai ευχαρίστησε επίσης τον κ. Jaroslaw Kaczynski, ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας και Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας, και τον Πολωνό ομόλογό του Mateusz Morawiecki, για την υποστήριξή τους. ''Εμπρός Ουγγαρία! Εμπρός Ούγγροι!'' είπε και ολοκλήρωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος.

Εν τω μεταξύ, το κόμμα Jobbik επιβεβαίωσε τη θέση του ως της κύριας αντιπολίτευσης της χώρας. Σύμφωνα με την υπόσχεσή του να παραιτηθεί αν το Jobbik δεν κερδίσει τις εκλογές, ο πρόεδρος του Γκάμπορ Βόννα, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο Βόννα αναγνώρισε την νικηφόρα νίκη του Ορνπάν, προσθέτοντας ότι το Jobbik είχε σχεδιάσει να ''αντικαταστήσει την κυβέρνηση'' αλλά δεν είχε καταφέρει. Ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους και είπε ότι η υψηλή προσέλευση ήταν μια γιορτή της δημοκρατίας.

 

Εκλογές, Θρίαμβος, Όρμπαν, Ουγγαρία, Πρωθυπουργόςe-genius.gr ...intelligent web software