Δυναμική αντίδραση με πυρά σε παραβίαση ελικοπτέρου στη Ρω

elixkieoer.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Eπεισόδιο σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στη Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλές διελεύσεις πάνω από το νησί με την ελληνική φρουρά να απαντάει δυναμικά με τροχιοδεικτικά πυρά. Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν τις δώδεκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί ήταν άμεση και δυναμική με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άμεσα και το περιστατικό να λήξει εκεί. Η ελληνική στρατιωτική φρουρά αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις κι έριξε τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο. Επιβεβαιώνοντας τα όσα λέγονται από την στρατιωτική ηγεσία ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία παραβίαση των συνόρων μας. Η Τουρκία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα με την χθεσινοβραδινή παραβίαση κάτι που δείχνει την πρόθεσή της ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Η προηγούμενη ήταν ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα έγιναν δύο παραβιάσεις στη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες, από δύο τουρκικά F-16.

Η Τουρκία θα σταματήσει μόνο εάν καταλάβει ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα! Η δυναμική αντίδραση στη χθεσινή παραβίαση μόνο απαρατήρητη δε θα περάσει από τους Τούρκους..

Ετικέτες: Τουρκία Ελλάδα Ελικόπτερο Πυρά