Η ΕΣΗΕΑ γιατί σιωπά μπροστά στο ανοσιούργημα Γεραπετρίτη – Τσιάρα;

0
0
0
s2smodern

Η τροπολογία εμπνεύσεως του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη την οποία φέρνει προς διαβουλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι μία μαύρη σελίδα για την μεταπολίτευση.

Η προληπτική λογοκρισία, η αοριστία η οποία επιτρέπει την δίωξη πολιτών για «εγκλήματα γνώμης», για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, παραβιάζει βάναυσα το Σύνταγμα και την βασική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Συγκεκριμένα με την παρούσα μεθόδευση, παραβιάζεται η έννοια του «εγκλήματος» κατά το ελληνικό Σύνταγμα. Ενώ βιάζεται η ίδια η δημοκρατία, με την δυνατότητα διώξεων πολιτών βάσει μιας έκφρασης τους, χωρίς να απαιτείται έγκληση! Για αυτά θα μιλήσουμε σε λίγο αναλυτικά. Όπως και για την στάση που οφείλουν να κρατήσουν η νομοπαρασκευαστική επιτροπή και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Το πιο σοβαρό όλων όμως, είναι η σιωπή της ΕΣΗΕΑ.

Εάν κάτι τέτοιο περάσει, θα μιλάμε για το τέλος της ελευθερίας έκφρασης, που θα πλήξει πρώτους τους δημοσιογράφους. Η σιωπή λοιπόν εδώ όχι μόνο δεν είναι χρυσός, αλλά είναι αλυσίδες στην ίδια την ελευθερία του τύπου.