Γράφτηκε στις .

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή σε πατέρα - Αρνήθηκαν στο παιδί του την είσοδο στο σχολείο

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε 37χρονος πατέρας με το αιτιολογικό της «παράνομης εισόδου σε δημόσια υπηρεσία» και για έργω εξύβρισης. Την ποινή του επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο 37χρονος είχε αντιδράσει καθώς σχολείο είχε αρνηθεί την είσοδο στο παιδί του για μάθημα επειδή δεν είχε μαζί του τα αποτελέσματα αυτοδιαγνωτικού ελέγχου. «Δεν θα παραστώ . Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει.

Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες» είπε. Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία αρνήθηκε την είσοδο στο παιδί σύμφωνα με την οποία το περιστατικό είχε ως εξης: «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν» αναφέρει το grtimes.gr, χωρίς να αναφέρει κάτι για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού όταν του είπαν ότι δεν μπορεί να μπει στο σχολείο του! Το επεισόδιο έγινε στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, σήμερα το πρωί.

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος δεν προσκόμισε την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε την διευθύντρια του σχολείου, η οποία αρνείτο την είσοδο στο παιδί του ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.