Στέφανος Τσιτσιπάς για το εμβόλιο: «Δεν είμαι κατά, όμως δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»

0
0
0
s2smodern

Εισιτήριο για τους “16” του Cincinnati Open πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την αναμέτρηση του με τον Αμερικάνο Σεμπάστιαν Κόρντα, τον οποίο νίκησε επικρατώντας τoν με 2-0 σετ.

Στη συνέντευξη τύπου όμως, μονοπώλησε το ενδιαφέρον η δήλωση που έκανε πρόσφατα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, το οποίο δεν σκοπεύει να κάνει μέχρι να γίνει υποχρεωτικό. Ο Έλληνας τενίστας υποστήριξε τη θέση του λέγοντας πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού όμως αισθάνεται πώς το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά. «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος» ανέφερε αρχικά. «Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο.

Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;», είπε φανερά ενοχλημένος. «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην» κατέληξε.