Στέφανος Ντούσκος: Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο που έκανε την Ελλάδα υπερήφανη

0
0
0
s2smodern

Ο Στέφανος Ντούσκος έγινε ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στους Αγώνες Τόκιο 2021 περνώντας μάλιστα στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο. Με μία απίστευτη κούρσα και χρόνο 6:40.45 ο Στέφανος Ντούσκος μας γέμισε υπερηφάνεια παίρνοντας την πρωτιά στον τελικό του μονού σκιφ της κωπηλασίας και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ!

Ο 24χρονος Γιαννιώτης «υπέγραψε» τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας. Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, ο Έλληνας σκιφίστας χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλλειπε από τη… συλλογή της (πρώτο χρυσό και 4ο συνολικά). “Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια… δεν το πιστεύω!

Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου… Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα… δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ!» είπε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 24χρονος Ντούσκος είδε τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο να του φέρνει το χρυσό μετάλλιο σε δίσκο, το πέρασε στο λαιμό του και δευτερόλεπτα μετά άκουσε τον εθνικό μας ύμνο, γεμίζοντας όλους μας με υπερηφάνεια. Να σημειωθεί ότι ο Ντούσκος ήταν ο πρώτος αθλητής της Ελλάδας που ρίχτηκε στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουλίου και τώρα είναι ο πρώτος αθλητής της ελληνικής αποστολής που παίρνει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021.

Με το μετάλλιο αυτό, η Ελλάδα έφτασε τα 122 στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Αθήνα το 1896 έως και σήμερα.