Απάντηση Μητσοτάκη: «Μην μας επικρίνετε γιατί δεχόμαστε Ρώσους με Sputnik V - Όλη η Ουγγαρία εμβολιάζεται με αυτό»

0
0
0
s2smodern

Απάντηση -για πρώτη φορά- από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προς το Βερολίνο, με αφορμή την εντολή της Άνγκελα Μέρκελ να μην δέχεται ουσιαστικά Ρώσους πολίτες η χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο το Sputnik V δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Ευρωπαϊκή Αρχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «δεν μπορείτε να μας επικρίνετε γιατί δεχόμαστε Ρώσους πολίτες εμβολιασμένους με Sputnik V, όταν υπάρχουν κράτη της ΕΕ που εμβολιάζουν ολόκληρο τον πληθυσμό με το Sputnik V», εννοώντας κυρίως την Ουγγαρία η οποία έχει εμβολιάσει τους πολίτες της κυρίως με το ρωσικό εμβόλιο. Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη ήρθε ως απάντηση, στα όσα είπε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. «Η Ελλάδα δέχεται τους τουρίστες από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας εμβολιασμένους χωρίς να λαμβάνει μέτρα, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο Sputnik-V δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Ευρωπαϊκή Αρχή», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Να σημειώσουμε ότι το ρωσικό εμβόλιο το χρησιμοποιούν 64 χώρες σε όλο τον κόσμο χωρίς ούτε μία θανατηφόρα παρενέργεια η Μέρκελ το απορρίπτει για να προμοτάρει το αμερικανογερμανικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που «γράφει» κάπου 30.000 άμεσους θανάτους παγκοσμίως για να ευνοηθεί η γερμανική οικονομία από την BioNTech του Τούρκου ιδιοκτήτη της και ζητεί από την Ελλάδα να μην δέχεται τους εμβολιασμένους με Sputnik-V, Ρώσους τουρίστες!