Τύφλα να ‘χει ο Μπουτάρης, νέο μοντέρνο γλυπτό έβαλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

0
0
0
s2smodern

Ένα ακατανόητο, για να μην πούμε τίποτε άλλο, «δημιούργημα» στήθηκε απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης μέσα σε χώρο πρασίνου. Πρόκειται για μία αλουμινοκατασκευή, βαμμένη κόκκινη, ύψους 11 μέτρων που μέσα της μετεωρίζονται 15 «ανθρώπινες» μορφές που για τον Δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα υποτίθεται ότι συμβολίζουν την δυναμική της πόλης και των ανθρώπων της. Η αλουμινοκατασκευή είναι «δημιούργημα» του Κωστή Γεωργίου για τον οποίον, στα αποκαλυπτήρια και την φωταγώγησή της, ο Δήμαρχος τον αποκάλεσε «παλιό, ακριβό φίλο» και την αλουμινοκατασκευή «εξαιρετικό έργο».

Η αλουμινένια μάζα, που την ονόμασαν «Meteoron» τοποθετήθηκε με φόντο τον Θερμαϊκό και την κορυφογραμμή του Ολύμπου. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο «δημιουργός» επιθυμούσε ένα δικό του έργο να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την δύναμη της ζωής και της θέλησης στην εποχή της κατήφειας. Το έργο» χρηματοδότησε ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Δήμαρχος ευχήθηκε οι συμπολίτες του να αγαπήσουν το έργο.

Τόσα μνημεία και αξιόλογες περιοχές έχει η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Ελλάδα και εμείς, δηλαδή αυτοί που εμείς ψηφίζουμε, γεμίζουn τις πόλεις μας με «έργα» που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το νόημα τους. Μετά παραπονιόμαστε για τον Μπουτάρη που έστησε το «φεγγαράκι στην ακτή», μία μεταλλική ημισέληνο που καρφώνεται στην άκρη της προβλήτας της Νέας Παραλίας στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς.