Το ακούσαμε και αυτο; - Ο Παπανδρέου εργάστηκε ως εποχιακός εργάτης στη Σουηδία

0
0
0
s2smodern

Σε μία επική δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, που όπως είπε έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του, ακόμη και ως εποχιακός εργάτης στη Σουηδία για να πληρώσει τις σπουδές του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αντίθεσή του στο εργασιακό νομοσχέδιο και τόνισε ότι «το νομοσχέδιο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μια ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας», σημειώνοντας επιπροσθέτως πως όταν ο ίδιος μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και επέμενε πως «λεφτά υπάρχουν» «εσείς μιλούσατε για πράσινα άλογα».

Ζήτησε επίσης, τα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της «πράσινης» οικονομία. Πρόσθεσε δε ότι «στις αρχές του 2000, όταν έθετα το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, με χλεύαζαν! Αν δεν εξανθρωπίσουμε το σύστημα θα αναδειχθούν περεταίρω οι τεράστιες ανισότητες». Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός μοιράστηκε με τους παριστάμενους βουλευτές την προσωπική του εμπειρία από την περίοδο που εργαζόταν στη Σουηδία.

Όπως είπε, ο ίδιος είχε δουλέψει ως εποχιακός εργάτης στον καθαρισμό προκειμένου να μπορεί να πληρώσει για τις σπουδές του, και ήδη από τότε για εργαστεί νόμιμα έπρεπε ήταν γραμμένος στο αντίστοιχο συνδικάτο. «Ας το κάνετε απευθείας και σεις με την ηλεκτρονική κάρτα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.