Γιατί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είπε stop στο AstraZeneca για τους κάτω των 60

0
0
0
s2smodern

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης, η Επιτροπή Εμβολιασμών έκανε επίσημη σύσταση να μην πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZenenca για άτομα κάτω των 60 ετών. Ωστόσο, υπογράμμισε πως για τα άτομα που έχουν ήδη κάνει την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca, υπάρχει σύσταση να γίνει με το ίδιο σκεύασμα η 2η δόση.

Όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η απόφαση για να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca για τους κάτω των 60 ελήφθη επειδή πλέον το ιικό φορτίο στη χώρα είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με δύο μήνες πριν που είχε αποφασισθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα να δοθεί και στους νέους και επειδή πλέον υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως όσοι πολίτες έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα πρέπει κανονικά να κάνουν και τη δεύτερη. Ωστόσο, όσοι έχουν ιστορικό θρομβώσεων θα πρέπει να επιλέξουν εμβόλιο κάποιας άλλης εταιρείας. Από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως οι κάτω των 60 ετών και είχαν κλείσει ραντεβού για την 1η δόση, θα λάβουν μήνυμα ώστε να αλλάξουν εμβόλιο εάν το επιθυμούν.

Ελεύθερος Κόσμος