Θεοδωρίδου: Μόνο στους άνω των 60 πλέον το AstraZeneca

0
0
0
s2smodern

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Στην ενημέρωση αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της Επιτροπή για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη μη χορήγησή του στις ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε επίσημα πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπως είχαμε ήδη αναφέρει. Παράλληλα, στην περίπτωση του AstraZeneca παραμένει η «σύσταση» για να γίνεται η 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο που έχει πραγματοποιηθεί και η 1η δόση, δηλαδή το… AstraZeneca. Εξαιρούνται τα άτομα που στην πρώτη δόση είχαν σοβαρές παρενέργειες, όπως τα περιστατικά θρομβώσεων και έτσι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο εμβόλιο για την δεύτερη δόση!

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα η οποία επιβάλλει περιορισμούς στους εμβολιασμούς της AstraZeneca και ενώ είχε τεθεί θέμα ασφάλειας και του συγκεκριμένου εμβολίου μετά τις απαγορεύσεις που είχαν ξεκινήσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και τρεις μήνες.