Η «Πολιτική Ορθότητα» ακύρωσε και το Συνέδριο Γονιμότητας

0
0
0
s2smodern

Τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει η συζήτηση για την υπογεννητικότητα και την πληθυσμιακή γήρανση στην χώρα μας. Πάντα φυσικά ήταν επίκαιρο το ζήτημα, αλλά τώρα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και από ιδιωτικούς φορείς και βλέπουμε και ακούμε διαφημιστικές καταχωρήσεις που μας ενημερώνουν ότι το 2050, περίπου, τα παιδιά, τα Ελληνόπουλα, θα είναι λιγότερα κατά 600.000.

Έτσι αποφασίστηκε στην χώρα μας να διοργανωθεί Συνέδριο με την επωνυμία «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», το οποίο θα τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ θα ήσαν χορηγοί επικοινωνίας. Οι διοργανωτές του Συνεδρίου δημιούργησαν ένα ενημερωτικό σποτ για να προωθήσουν το Συνέδριό τους, σε αυτό παρουσιάζονταν μία γυναίκα η οποία μονολογώντας έκανε τον απολογισμό της και αναφέρονταν τα εξής: «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα». Τι το ήθελαν ξεσηκώθηκαν όλοι και άρχισαν να μιλούν στα κοινωνικά δίκτυα για «ρατσιστικό, ενοχοποιητικό και οπισθοδρομικό» σποτ, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποσύρει την αιγίδα της και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος να ανακοινώσει ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από την χορηγία, δηλώνοντας μάλιστα ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο.

Την ευκαιρία άρπαξαν και τα κόμματα για να κάνουν αντιπολίτευση βγάζοντας ανακοινώσεις και αναρτώντας στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας εκ των ομιλητών του Συνεδρίου, ο γυναικολόγος Κώστας Πάντος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι το βίντεο μπορεί να είναι σκληρό, αλλά δείχνει την ωμή πραγματικότητα, είπε ότι δεν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά, αλλά να ενημερωθούν και εξήγησε πως όσο μεγαλώνει μία γυναίκα η ορμόνη της γονιμότητάς της πέφτει. Αλήθεια που είδε ο κύριος Λιβάνιος ότι τίθεται υπό διαπραγμάτευση το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης; Μας έχει συνηθίσει η ΝΔ να υποχωρεί συνεχώς στην «πολιτική ορθότητα» της Αριστεράς και των διαφόρων οργανώσεων, αλλά για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, και ο Νεοφιλελευθερισμός τα ίδια πιστεύει. Ίσως και η ΠτΔ να έπρεπε να ερευνήσει καλύτερα το ζήτημα πριν αποσύρει την αιγίδα της. Πάντως μετά από αυτά τα κατάφεραν και το Συνέδριο ακυρώθηκε. Γιατί να το κάνουν αφού έχουν βρει την λύση.

Τι τους ενδιαφέρει η υπογεννητικότητα, οι δείκτες γονιμότητας και άλλα τέτοια αφού έχουν σκοπό να γεμίσουν την Ελλάδα με αφρικανάκια και ασιατάκια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί που αντέδρασαν στο σποτ το χαρακτήρισαν, εκτός των άλλων, και «στερεοτυπικό», γι’ αυτούς ότι προάγει τις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού και της οικογένειας πρέπει να καταργηθεί.

Ελεύθερος Κόσμος