Προκαλεί ο Κυρανάκης: «Τώρα θα μπορείτε να δουλέψετε υπερωρίες για να πάτε στον γιατρό»

0
0
0
s2smodern

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Κυρανάκη σε προσπάθειά του να υπερασπιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο «γαλάζιος» βουλευτής, που ανησυχούσε για την κουλτούρα του επιδόματος σε όσους υποχρεώθηκαν να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία με 534 ευρώ, που έριχνε το φταίξιμο στους νέους και στις νέες ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά επειδή δεν ξέρουν να κάνουν «δομημένο βιογραφικό, που βρήκε «χρυσή ευκαιρία» την εγκαθίδρυση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια εν μέσω lockdown, ξεπέρασε για άλλη μια φορά τον εαυτό του.

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, παραδέχθηκε ότι μπορεί να είναι αστείο ότι κάποιος θα κάνει υπερωρίες για να μαζέψει μετά τις ελιές του. «Μπορεί να είναι αστείο για σας. Ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο - η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά - την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς;

Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς ή μένουμε στα χαρτιά και σε αυτά τα οποία νομοθετήσατε και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ;» ανέφερε με εριστικό ύφος.