Οι... «γελοιότητες» με την διπλή μάσκα στα γυμναστήρια: Οι «διερευνήσεις» μετά το «πάρτι» στο Twitter

0
0
0
s2smodern

Από το πρωί της Παρασκευής, κατόπιν αφόρητων πιέσεων από την κοινωνία, την αγορά και τους… υπουργούς, οι ειδικοί συνεδρίαζαν προκειμένου να αποφασίσουν με ποια μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα γυμναστήρια. Μάλιστα, ως είθισται, πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση είχαν ήδη διαρρεύσει οι πρώτες πληροφορίες, μόνο που ήταν τόσο εξωφρενικές που όλοι όσοι τις διαβάσαμε θεωρήσαμε ότι είναι… τρολιές.

Κατάρες και καυστικό χιούμορ

Τελικώς, η πραγματικότητα ξεπέρασε ακόμη και τις πιο σουρεαλιστικές κωμωδίες. Στις 6 το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν, αλλά οι αθλούμενοι θα πρέπει να… φορούν διπλές μάσκες! Το τι ακολούθησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το φαντάζεστε: κανονικό πάρτι. Εκτός από τις κατάρες, πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν με καυστικό χιούμορ άλλη μία αλλοπρόσαλλη απόφαση των επιστημόνων. Το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από ώρα αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση με «διευκρινίσεις». Ευτυχώς, δεν ήταν απλές διευκρινίσεις, καθώς άλλαξε τελείως το φιρμάνι που είχε εκδοθεί τρεις ώρες νωρίτερα.

Έτσι, τα γυμναστήρια ανοίγουν σήμερα με τους εξής κανόνες: «1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα, μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους, 2) ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα, 3) οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα, είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2».