Τραγέλαφος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κρέμασε σημαία Black Lives Matter

0
0
0
s2smodern

Συνεχίζει να χαρίζει γέλιο αλλά και αμηχανία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Τζο Μπάιντεν, καθώς «ενθάρρυνε» τις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο να κρεμάσουν σημαίες Black Lives Matter στην επέτειο του θανάτου του Τζωρτζ Φλόιντ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken εξουσιοδότησε σε εσωτερικό σημείωμα όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό να φέρουν τη σημαία Black Lives Matter στον επίσημο πόλο τους φέτος.

Όλες οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ «ενθαρρύνονται έντονα» να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του υπουργείου «για την προώθηση των στόχων πολιτικής για την προώθηση της φυλετικής ισότητας και της υποστήριξης για τις ευάλωτες κοινότητες», ειδικά στις 25 Μαΐου και τον Ιούνιο για τον εορτασμό της 19ης Ιουνίου, αναφέρει το σημείωμα του Μπλίνκεν. Μία παρότρυνση που φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υιοθετήσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, που αποτελεί το αγαπημένο παιδί της τωρινής ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτεντ και ο οποίος ύψωσε την σημαία των Black Lives Matter στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. «Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», τονίζεται σε tweet της αμερικανικής πρεσβείας. Η όλη -υποκριτική- κίνηση θυμίζει τότε που η Μισέλ Ομπάμα έκανε διαδικτυακή καμπάνια για να παρακαλέσει τη Μπόκο Χαρέμ να επιστρέψει κάποια παιδιά που είχε απαγάγει, τη στιγμή που ο άντρας της ήταν ο επικεφαλής του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο, με βάσεις και στην Αφρική.

Διότι ο Τζώρτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε από όργανο του Αμερικανικού κράτους, το οποίο εκπροσωπεί το Στέιτ Ντιπάρτεντ, για να μη σχολιάσουμε την ανάμειξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά ξένων χωρών χρησιμοποιώντας... νεοναζί, όπως, καλή ώρα, στη Λευκορωσία και στην Ουκρανία. Τα κράτη δεν είναι ακτιβιστικές οργανώσεις, όταν θέλουν να δείξουν πως σέβονται μία ομάδα ανθρώπων το κάνουν με πράξεις και νομοθετήματα.