ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!»

tzitzikostas-perifereia-660_0.png
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Μιλτιάδης Βιτάλης

Νομικός, συγγραφέας, αρθρογράφος

 «ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!»

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΜΕΤΡ» ΣΑΒΒΙΔΗ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ π. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πριν λίγες ημέρες άνθρωπος ειδικών αποστολών συναντήθηκε στην Ραφήνα με τον π. πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Ο συγκεκριμένος θεωρείται από τους μυημένους, ότι είναι ένας από τους πραιτωριανούς του Ρώσου προέδρου Β. ΠΟΥΤΙΝ στην Αθήνα. Αποστολή του να βολιδοσκοπήσει ανεπίσημα τον Καραμανλή, πώς «βλέπει» το εγχείρημα της ίδρυσης του κόμματος – παράταξης «ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ». Αν υπάρχει η όποια πιθανότητα, ο π. πρωθυπουργός να δει με θετικό μάτι και διάθεση, μια τέτοια προοπτική.

Ο Κώστας Καραμανλής, τον άκουσε προσεκτικά και στο τέλος τού κατέστησε σαφές, ότι ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες, δεν σκοπεύουν να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα μια τέτοια προοπτική. Ότι πάγια θέση του είναι η συμπόρευσή του, με τη Νέα Δημοκρατία και στόχος του, ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός. Δεν έκρυψε όμως την ανησυχία του, πως όταν και αν ανακοινωθεί τελικά η ίδρυση και η στελέχωσης του κόμματος «ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ», θα προκληθούν σοβαρές αναταράξεις στην ΝΔ. Είναι γνωστή η συμπάθεια που τρέφει ο Ιβάν Σαββίδης στον Κ. Καραμανλή και ο σεβασμός στο πρόσωπό του. ο «Ιβάν ο τρομερός», ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, παρότι δεν το ομολογεί δημόσια, ούτε αναμένεται εύκολα να το κάνει, είναι ο άνθρωπος κλειδί, του νέου πολιτικού φορέα. Φορέα που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην πολιτική όλα γίνονται, αναμένεται να συγκροτηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Αν αυτό τελικά συμβεί, είναι βέβαιο ότι θ’ αποσπάσει υψηλά ποσοστά σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο. Ποσοστά που ενδεχομένως μειώσουν θεαματικά την απήχηση της ΝΔ, κυρίως στις πιο πάνω γεωγραφικές περιοχές και περιφέρειες. Τα μικρά μάλιστα «πατριωτικά» κόμματα δεν αποκλείεται να υποστούν σοβαρότατα πλήγματα, κάποια μάλιστα να εξαφανιστούν πολιτικά.

Γνωρίζω καλά, ότι γύρω και δίπλα από τον μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, βρίσκονται ισχυροί επιχειρηματίες, Ποντιακοί, Μακεδονικοί σύλλογοι και σωματεία, Αρχιερείς, ιερείς, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.ά.

ΤΩΡΑ Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Φέρεται, να έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, να ΗΓΗΘΕΙ ενός τέτοιου κομματικού σχηματισμού. Ο τολμηρός Βορειοελλαδίτης πολιτικός, 40 χρόνων, περίπου σήμερα, είναι δημοφιλέστατος, σ’ όλη την Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ή συμπτωματικό, ότι στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές τον ψήφισαν 563.000 Μακεδόνες, ήτοι το 71%!!! (Ποσοστά Πούτιν!!!...). Πολλοί πιστεύουν, μεταξύ των οποίων και ο Ιβάν Σαββίδης, με τον οποίο μοιράζονται τα «φιλοΠΑΟΚικά» συναισθήματα, ότι ο Απόστολος μπορεί να γίνει ηγέτης μιας ισχυρής πολιτικής παράταξης. Ειδικά όταν δύσει το άστρο του Τσίπρα. Είναι νέος, ικανός, πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, γητευτής, ονειροπόλος. Δίπλα του βρίσκεται ο εμπειρότατος, πρώην υπουργός και βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο γιατρός και φίλος μου, που έχει αναλάβει σημαντικό πόστο στην Περιφέρεια. Λίγοι στην Αθήνα, γνωρίζουν τις ισχυρότατες πολιτικές διασυνδέσεις, που διατηρεί, ο κ. Κιλτίδης ακόμα και σήμερα στην Ρωσία. Οι Ρώσοι τον σέβονται, τον τιμούν και κυρίως τον εμπιστεύονται. Γιατί; Γιατί έχει μπέσα, λόγο τιμής!!! Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε έντιμους πατριώτες και κυρίως μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς, όπως ο Κώστας Κιλτίδης, να στρέφονται τελικά στο νέο κόμμα που κυοφορείται.

«Η ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ», δεν θα είναι «ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ», παρότι ο Ρώσος Πρόεδρος στηρίζει μια τέτοια προσπάθεια. Δεν θα έχει φιλορωσική κατεύθυνση, με την στενή έννοια του όρου, αλλά ασφαλώς και θα διατηρεί ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας με την Μόσχα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός. Διαφωνεί σε πολλά μαζί του, αλλά δεν φαίνεται αυτό ικανό να γίνει η αιτία της πολιτικής αλλαγής στις στοχεύσεις του βίου του. Τίποτα όμως ΔΕΝ μπορεί να αποκλειστεί μελλοντικά. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και κινδυνεύουν ν’ ανατραπούν.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ – Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ.

Σήμερα, δεν θα προβώ, σε περαιτέρω αποκαλύψεις, αλλά παρ’ ότι ο περιφερειάρχης ασφαλώς δημόσια θα το αρνηθεί, γιατί αυτό «οφείλει» να κάνει, γνωρίζει καλά, τι ακριβώς γράφω. Και κυρίως τι συμβαίνει σήμερα στην Μακεδονία που «βράζει»!!! Που κοχλάζει λόγω του Σκοπιανού, της ανεργίας, των ελληνοτουρκικών διενέξεων, της εγκατάλειψης του τόπου. Γνωρίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ότι η πολιτική σήμερα παίζεται ακριβώς με τους όρους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι πραγματικοί παίκτες είναι αθέατοι: Λειτουργούν ως «παράγοντες», «στήνουν αγώνες», συντηρούν «παράγκες». Το παιχνίδι συχνά είναι εικονικό.

Είναι θλιβερό όμως να στοχοποιούν κάποιοι για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου και της πολιτικής, τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ρωσοΠΟΝΤΙΟΣ επιχειρηματίας ασφαλώς και κάνει λάθη, αλλά έχει διάθεση να προσφέρει στην Ελλάδα. Έχει πάθος και επιχειρηματικό πνεύμα. Αν λοιπόν τελικά προχωρήσει και οργανώσει κόμμα – παράταξη, όπως όλα δείχνουν, θα πέσει χρήμα με ουρά!!! Θα κάνει πολιτικές μεταγραφές μεγατόνων και δεν αποκλείεται να γίνουν εκπλήξεις και «απίθανες» συνεργασίες!!!

«Θα χάσει η μάνα το παιδί, και το παιδί την μάνα…», από τις εντυπωσιακές κωλοτούμπες που θα γίνουν, σε πολιτικό επίπεδο. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!! Εντύπωση μου κάνει, που κάποιοι αρχηγοί «πατριωτικών» κυρίως κομμάτων, αγνοούν την αλήθεια που έρχεται με φόρα, με την ίδρυση του κόμματος «ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» και στρουθοκαμηλίζουν. Προσποιούνται ότι αγνοούν το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίσουν. Το να «κάνεις μόνο κριτική και να μην προτείνεις λύσεις, να κατακρίνεις τους πάντες, χωρίς να έχεις να αντιτάξεις κάτι το συγκεκριμένο θετικό…», έχει ημερομηνία λήξης. Λέγεται, ότι βασική θέση του νέου πολιτικού φορέα που έρχεται, θα είναι, ότι η μετοχή της χώρα μας σ’ έναν εταιρισμό κρατών (ΕΕ) ή σ’ έναν αμυντικό συνασπισμό κρατών (ΝΑΤΟ), ΔΕΝ συνεπάγεται ολοκληρωτική παραίτηση της μετέχουσας χώρας από την άσκηση δικής της εξωτερικής πολιτικής. Ότι η Ρωσία για εμάς τους Έλληνες είναι μια άκρως φιλική χώρα, με την οποία οφείλουμε να έχουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

«Η ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» δεν θα είναι κόμμα διαμαρτυρίας αλλά δημιουργίας, δηλώνουν ανεπίσημα, στελέχη που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Η ανικανότητα, η φαιδρότητα, η ασχετοσύνη, όσων μας κυβερνούν σήμερα, αλλά και η προφανής αδυναμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημιούργησαν πολιτικο κενό. Αυτό το κενό λοιπόν φιλοδοξεί να καλύψει σήμερα το νέο κόμμα, που έρχεται. Οι ολέθριες ηλιθιότητες των πολιτικών ταγών, ο διεθνής διασυρμός και η γελοιοποίηση του ελληνικού ονόματος συνοδεύει κάθε μεταπολιτευτικό κυβερνητικό σχήμα σαν κληρονομικό νόσημα ή σαν κατάρα. Αγνοώ αν η «ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» είναι η πρέπουσα απάντηση στην σημερινή καταστροφή.

Ασφαλώς και υπάρχει κίνδυνος να χωριστεί η Ελλάδα στα δυο, σε ΒΟΡΡΑ και ΝΟΤΟ. Στο χέρι των δημιουργών του νέου φορέα, είναι να αποτραπεί η διχόνοια, ο εμφύλιος, οι γεωγραφικές αντιπαραθέσεις, ο φθόνος… ο πόλεμος!!! Φρονώ, ότι δεν είναι αρνητική μια τέτοια προοπτική, αν επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία. Άλλωστε οι κομματικές αντιπαραθέσεις στην Ελλάδα δεν είναι πολιτικές ούτε ιδεολογικές, είναι αντιπαλότητες ιδιοτελεστάτων συμφερόντων, ίδιες και απαράλλακτες με τις αντιπαλότητες των ποδοσφαιρικών ομάδων (π.χ. Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ). Μια σύγκρουση Μαρινάκη, Σαββίδη, όπου εμπλέκεται και ο Μελισσανίδης της ΑΕΚ. Όλοι τους ισχυροί, επιτυχημένοι, παθιασμένοι, δραστήριοι… ακολουθούνται από χιλιάδες οπαδούς. Μια μάζα που γαυριά παθιασμένη στις κερκίδες, που βιώνει σαν προσωπική μετοχή σε αγώνα το παραισθησιογόνο θέαμα. Και μόνο που θα δουν οι ΠΑΟΚτζήδες στην ΤΟΥΜΠΑ της Θεσσαλονίκης να πανηγυρίζουν ΜΑΖΙ, αγκαλιά, Τζιτζικώστας και Σαββίδης, όχι μόνο «ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» θα ψηφίσουν μαζικά, αλλά και μένα… αν φυσικά με έδειχνε… ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ… Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΜΕΤΡ… με το δάχτυλό του!!!

Πόσο μάλλον ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που είναι κολλητός φίλος… του Σαββίδη και έχει πάρει ΟΣΚΑΡ δημοφιλίας στην Τούμπα!!! «Μονοσταυρία»… δαγκωτό… Σαββίδη και ξερό ψωμί, αρκεί να πάρει το πρωτάθλημα!!! Τότε θα στήσουν τον ΙΒΑΝ… πάνω σε άρμα χρυσό που θα το σέρνουν δώδεκα άσπρα άλογα και θα κάνει ρωμαϊκό – ΠΑΟΚικό θρίαμβο στις λεωφόρους της Θεσσαλονίκης. Ο Ιβάν Σαββίδης, θα φορέσει το μαύρο μοντγκόμερι (είδος κοντού παλτού με χαρακτηριστικά κουμπιά) και θα πυροβολεί, κατά την διάρκεια της θριαμβικής πομπής στον αέρα!!! Όποιος πάρει το χρίσμα από τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ, που είναι «παικταράς» και φιλοπουτινικός (δηλ. φίλος του Β. ΠΟΥΤΙΝ) γίνεται και βουλευτής… αρχικά!!! Μετά δεν αποκλείεται να γίνει Υπουργός, Πρωθυπουργός… Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!!! Το να γίνει αρχηγός του κόμματος «ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ», ο εκλεκτός του Σαββίδη, είναι ευκολάκι… και ζόμπι να είσαι, γίνεσαι!!! Πόσο μάλλον που ο αληθινός αρχηγός του νέου κομματικού σχηματισμού, θα είναι ο ίδιος!!! Άρα;… Μήπως τελικά, δεν χρειαστεί να επιστρατευτεί, ο Απόστολος Τζιτζικώστας;

Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα, για πόσο ακόμα; Δύο δηλώσεις της ίδιας μέρας, στην ίδια πόλη, για το ίδιο θέμα, από πρόσωπα του ίδιου κόμματος (τουλάχιστον προς ώρας). Κυρ. Μητσοτάκης: «Όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης (Θεσσαλονίκης) καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη». Απ. Τζιτζικώστας:

«Το γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κάνει εξαιρετική δουλειά».

Ετικέτες: Καραμανλής Ιβάν Σαββίδης Βορράς Λέγκα Τζιτζικώστας Κόμμα