Άφησαν την φωτιά να προελάσει 40 χλμ. χωρίς να κάνουν αντιπυρικές ζώνες - Καίγονται ακόμα και βάρκες

0
0
0
s2smodern

«Ξεβράκωτο» βρήκε τον κρατικό μηχανισμό η πρώτη μέτριας έντασης φωτιά που ξεκίνησε χθες βράδυ από την περιοχή του Σχίνου με αποτέλεσμα ένα «μέτριας» έντασης φωτιά να μετατραπεί σε ένα καταστροφικό πύρινο μέτωπο έκτασης 40χλμ μέσα σε λίγες ώρες από το Σχίνο μέχρι το Αλεποχώρι. Είναι απορίας άξιο πως αφέθηκε μια πυρκαγιά΄ με άνεμο 6 μποφόρ να διανύσει τέτοια απόσταση και να έχει βρεθεί να έχει κάψει ακόμα και βάρκες στα λιμανάκια από όπου πέρασε, ενώ σχεδόν ολόκληρη η χλωρίδα της περιοχής σε αυτή την μαγική τοποθεσία έχει καταστραφεί ενώ την ίδια στιγμή στα κυβερνητικά κλιμάκια επικρατεί ο απόλυτος πανικός.

Όλα «παίχτηκαν» χθες όταν η κακή εκτίμηση τη έντασης αλλά και της προοπτικής της πυρκαγιάς όπως θεωρήθηκε από το συντονιστικό της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας βρήκε «γόνιμο» έδαφος για να επεκταθεί ενώ δεν είχαν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες. Είναι μάλιστα τέτοια η καταστροφή που το δηλητηριώδες νέφος έχει απλωθεί σε δυτική και νότια Αττική ενώ τα άκρα όρια του έφτασαν μέχρι και την Ικαρία στα Δωδεκάνησα!

Και αφού η κυβέρνηση δεν θέλησε ας ελπίσουμε ο Θεός να σώσει την κατάσταση και να μην κινδυνεύσουμε να θρηνήσουμε θύματα. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες καθώς μιλάμε για μια φωτιά σχεδόν στα προάστια της Αθήνας που από χθες και με κάθε μέσο διαθέσιμό μόνο γι αυτή την μία φωτιά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να εκκενώνουν χωριά!

Pronews