«Λουκέτο» στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων από το οποίο ο Μητσοτάκης υιοθέτησε τον Peanut - Ήταν παράνομο

0
0
0
s2smodern

Κλείσιμο εντός δύο μηνών επιβλήθηκε στο καταφύγιο αδέσποτων στο δήμο Ηλιούπολης, από το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε τον σκυλάκο Peanut που «κόβει» βόλτες στο Μαξίμου. Το κλείσιμο όρισε η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο παράνομο -όπως προέκυψε- καταφύγιο κτηνίατροι της Υπηρεσίας ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, «η εν λόγω εγκατάσταση με αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ηλιούπολης, θα πρέπει να διακόψει οριστικά τη λειτουργία της, καθόσον δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, και δε διαθέτει “Άδεια λειτουργίας”».

Στην έκθεση επισημαίνεται τελικώς ότι «η συγκεκριμένη εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς “Άδεια λειτουργίας”, κατά παράβαση του Ν.4711/2020, άρθρο 93 – Η εγκατάσταση βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων από χώρο εργασίας (στάθμευση απορριμματοφόρων) στον οποίο υπάρχει και εντευκτήριο, δεν διαθέτει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, εγκατάσταση παροχής ζεστού ύδατος, αφοδευτήριο, ξεχωριστούς χώρους φιλοξενίας και άσκησης για κάθε σκύλο με ελάχιστες διαστάσεις 2m μήκος επί 2m πλάτος επί 2 m ύψος και ατομικό προαύλιο άσκησης των ζώων». Στην έκθεση υπογραμμίζεται επίσης ότι στο χώρο υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία βρίσκονται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση και θεραπεία και ορίζεται δίμηνη προθεσμία για τη διακοπή της λειτουργίας του: «Σας δίδεται το χρονικό διάστημα των δύο (2) μηνών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κτηνιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, εμβολιασμοί, και στειρώσεις των ζώων που ήδη φιλοξενούνται στην εγκατάσταση.

Μετά το πέρας του δοθέντος χρονικού διαστήματος, παρακαλείσθε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης στο οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως επιβλέψει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας απομάκρυνσης των ζώων και την εκκένωση του ανωτέρω χώρου, μετά το πέρας του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος των δύο (2) μηνών».