Έστειλαν σε ψυχιατρείο γιατρό που προειδοποιούσε για παρενέργειες στον εμβολιασμό

0
0
0
s2smodern

Πολλά χρόνια πίσω και σε καθεστώτα που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικά τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, καθώς βλέπουμε να έχει τεθεί σε εφαρμογή μία «αστυνομία σκέψης» (θα την ζήλευε μέχρι και ο Όργουελ) για τα θέματα που αφορούν τον εμβολιασμό και γενικώς τον κορωνοϊό. Κραυγαλέο περιστατικό αυτό το οποίο έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, με πρωταγωνίστρια μία γιατρό από τη Λαμία η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας της πόλης και επειδή ενημέρωνε τους πολίτες για τον εμβολιασμό... την έκλεισαν σε ψυχιατρείο της Αθήνας! «Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε ειναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;»

«Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει... Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε...», είναι μερικές από τις ερωτήσεις που φέρεται να έκανε η γιατρός. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές οι ερωτήσεις «θορύβησαν» τον Διευθυντής του ΚΥ Λαμίας Ηλία Καραγεώργο, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό ενώ μετά από παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, παραπέμφθηκε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας. Μάλιστα μετά από αυτό η γιατρός κλείστηκε σε ψυχιατρείο, με τις πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως η μητέρα της ήταν αυτή που κατέθεσε στο ΑΤ Βόλου αίτημα ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης της κόρης της. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Λαμίας που παρήγγειλε την εξέταση της από ψυχιάτρους Δημόσιου Νοσοκομείου όπως προβλέπει ο νόμος.

Η γυναίκα εξετάστηκε τόσο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όσο και στο εφημερεύων Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα όπου διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (12/5) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία περιπολικού. Και οι δύο Ψυχίατροι συμφώνησαν στην παραμονή της για παρακολούθηση και νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή εδώ καθώς όταν το ημερολόγιο έγραφε 10 Οκτωβρίου 1961, όταν τέθηκε σε ισχύ η «Οδηγία για την κατεπείγουσα νοσηλεία ψυχικά ασθενών, οι οποίοι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο», εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας της ΕΣΣΔ (αρθ. Πρωτοκόλλου 04-14/32) με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η εγκύκλιος αυτή, ουσιαστικά, νομιμοποιήσουμε την εξωδικαστική στέρηση της ελευθερίας και την άσκηση βίας σε βάρος της υγείας των ανθρώπων. Κοντολογίς, ήταν η αποθέωση της αυθαιρεσίας της εξουσίας. Διαβάζοντας αυτό το έγγραφο, μαθαίνουμε πως ο φερόμενος ως ασθενής μπορούσε να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, αλλά και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών και επιμελητών του «μόνο με την εμφανή ένδειξη επικινδυνότητας» για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα της εποχής η έννοια «των πράξεων δημοσίου κινδύνου, οι οποίες αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για την κοινωνίας» περιελάμβαναν πράξεις όπως «αντισοβιετική προπαγάνδα και αγκιτάτσια, διάδοση γνωστών εκ των προτέρων ψευδών ειδήσεων, οι οποίες συκοφαντούν το σοβιετικό κρατικό και κοινωνικό σύστημα», είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε αντιφρονών μπορούσε να κηρυχθεί ως ψυχικά ασθενής.

Εκείνη ακριβώς την εποχή, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης, αποφάσισε την κατασκευή ενός ολόκληρου δικτύου ψυχιατρείων - φυλακών, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα ένα άλλο περιστατικό με γιατρό να προτρέπει τους πολίτες να μην εμβολιαστούν έλαβε χώρα τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα γυναικολόγος από τη Λάρισα γράφει σε ανάρτηση της: «Πείτε όχι στα εμβόλια κατά του COVID. Μεγάλες παρενέργειες. Η Pfizer έχει θησαυρίσει. Τα κέρδη της τρισεκατομμύρια. Διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και καταστροφή σταδιακή αγγείων από όλα τα εμβόλια. Θεραπείες υπάρχουν γρήγορες. Αλλά απόδειξη ότι από Σεπτέμβριο έρχονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα. Πολλοί νεκροί από τον COVID-19 αλλά από ενδονοσοκομειακές επιμολύνσεις.

Ο απλός ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Παρακαλώ πολύ μην παραπλανούμε τον λαό μας και όλη την ανθρωπότητα. Να είμαστε γενναίο και να το λέμε άλλωστε το ξέρουν όλοι σχεδόν. Μακριά από την παγκοσμιοποίηση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Η Γη φτάνει για όλους μας». Για την ανάρτηση αυτή εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει σε γιατρούς να εκφράζουν αντίθετες απόψεις για τον εμβολιασμό.