Ενώ περιμένουν ανάκαμψη του τουρισμού τώρα ανακάλυψαν και… Αθηναϊκή μετάλλαξη του ιού!

0
0
0
s2smodern

Όπως είναι γνωστό η χώρα μας «άνοιξε» για τον τουρισμό στις 14 Μαΐου και γίνεται προσπάθεια ώστε να πεισθούν οι τουρίστες να επισκεφτούν την χώρα μας θεωρώντας την ασφαλή προορισμό.

Τον τελευταίο χρόνο μάθαμε πως οι επιστήμονες δίνουν ονομασίες «καταγωγής» στις όποιες μεταλλάξεις του ιού και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η προσπάθεια για την σωτηρία της τουριστικής περιόδου κάποιοι ανακάλυψαν την… αθηναϊκή μετάλλαξη του ιού. Το γεγονός αναφέρεται σε δελτία των ειδήσεων, προφανώς για να «γράψουν» κάποιοι νούμερα. Μιλώντας στον Σκάι ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ήταν κατηγορηματικός. Δεν υπάρχει, είπε ούτε Ελληνική, ούτεΑ μετάλλαξη, οι μεταλλάξεις παίρνουν την ονομασία τους από την χώρα στην οποία πρωτοεμφανίζονται και η συγκεκριμένη εμφανίστηκε στην Νιγηρία και μάλιστα από τον Φεβρουάριο που μας πέρασε.

Χαρακτήρισε επίσης το βάπτισμα της μετάλλαξης ως αθηναϊκή ως «παγκόσμια πρωτοτυπία» που δεν θα γίνει δεκτή από την επιστημονική κοινότητα. Το θέμα είναι ποιοι και γιατί δημιούργησαν αυτήν την «παγκόσμια πρωτοτυπία».

Ελεύθερος Κόσμος