Όχι στην προδοσία της Μακεδονίας από τον Ναθαναηλίδη στο ΑΜ-Θ

xaanmak2015_7.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σφοδρή ήταν η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης Γνώση και Συνεργασία Βασίλη Τραϊφόρου και του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου που στηρίζει ανοιχτά το κόμμα της Χρυσής Αυγής Αναστάσιου Ναθαναηλίδη.

Ο δεύτερος ήταν που στις 31 Ιανουαρίου είχε καταθέσει το πρώτο προταθέν ψήφισμα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. "Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό", αναγνώρισε ο κος Τραϊφόρος και συνέχισε: "Από όσα ξέρω όλα τα πολιτικά κόμματα, με κάποιες εξαιρέσεις, είναι υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός, διότι η Μακεδονία είναι η ελληνική Μακεδονία, η βουλγάρικη Μακεδονία του Πυρίν, και η σλάβικη Μακεδονία".

Σε αυτό το σημείο διέκοψε ο κος Ναθαναηλίδης για να πει: "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", για να του απαντήσει άμεσα ο κος Τραϊφόρος: "Σιγά εσύ Μακεδονομάχε", για να ξεκινήσει σφοδρή κόντρα εντός της αίθουσας. Ο κος Τραϊφόρος κατέληξε στο εξής: "Κάποιοι άνθρωποι δεν δέχονται διαφορετική γνώμη και δεν σε αφήνουν να μιλήσεις. Τα πολιτικά κόμματα και της ΝΔ, και του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας, η οποία θα περιλαμβάνει και τη λέξη Μακεδονία, αν θέλουμε τα σύνορά μας στον Βορρά να είναι σύνορα ασφάλειας. Διαφωνώ ριζικά με το κείμενο".

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ύστερα αναλυτικά ο κος Ναθαναηλίδης:

"Κατέθεσα πρώτος το ζήτημα στις 31/01 και μου είπαν ότι ήταν ακραία η διατύπωση που κάναμε, γι' αυτό συντάξαμε ένα νέο ψήφισμα, το οποίο στην ουσία εκφράζει όλο τον ελληνικό λαό. Ως Έλληνας, εκτός κομματικές γραμμές, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εξαφάνιση, κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, της ιστορίας μας και να επιτρέψουμε σε άλλο κράτος να έχει το όνομα Μακεδονία. Συμφωνούμε με το ψήφισμά σας, ιδίως με την παράγραφο που λέει όχι στο όνομα Μακεδονίας, γιατί το Σύνταγμα μπορούν να το αλλάξουν σήμερα και ξανά μετά την αλλαγή του ονόματος".

Ο Αναστάσιος Ναθαναηλίδης με την παρεμβατική του δραστηριότητα, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στην ίδια την κοινωνία, έχει αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια τις θέσεις του πατριωτικού κινήματος στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά όχι μόνο ψήφισε ΟΧΙ στην προδοσία της Μακεδονίας, αλλά ήταν και ο πρώτος που κατέθεσε το ψήφισμα στο συμβούλιο.

Ετικέτες: Μακεδονία ΟΧΙ Περιφέρεια Ναθαναηλίδης ΑΜ-Θ