Τα... θερινά ταξίδια του Κ.Μητσοτάκη «μυρίζουν» εκλογές...

0
0
0
s2smodern

Μπορεί στην κυβέρνηση να υποστηρίζουν πως δεν θα πάνε σε πρόωρες εκλογές, όμως το πρόγραμμα των θερινών επισκέψεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει κάτι τελείως διαφορετικό. Να δρομολογήσει θερινές επισκέψεις σε Αυστραλία και Νότια Αμερική, όπου υπάρχουν κοινότητες ομογενών με αφορμή την ψήφο των αποδήμων από τον τόπο κατοικίας τους (ή ενδεχομένως και τις επόμενες εθνικές εκλογές που ίσως πλησιάζουν), σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, έχει στο πρόγραμμά του αρκετές επισκέψεις στην ελληνική περιφέρεια, αλλά και ραντεβού στο εξωτερικό. Έτσι, μετά το άνοιγμα του τουρισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά πρόγραμμα επισκέψεων σε περιοχές της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός καταρχάς θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη με αφορμή εκδήλωση της Fraport για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Μακεδονία. Στα τέλη Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κρήτη για τον ΒΟΑΚ, καθώς όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατατέθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τμήμα Χανιά- Ηράκλειο, ενώ όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, το έργο θα χρηματοδοτηθεί και από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Στις αρχές Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αστυπάλαια, όπου η Volkswagen πραγματοποιεί επένδυση, με στόχο να δοκιμάσει σε ένα ολόκληρο νησί την αυτόνομη οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα. Η γερμανική εταιρεία θα αντικαταστήσει τον στόλο των δημοτικών οχημάτων (λεωφορεία, φορτηγά κλπ) με ηλεκτρικά και θα εγκαταστήσει και φορτιστές. Στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με φυσική παρουσία των ηγετών των κρατών- μελών της Συμμαχίας. Και εκτός από τον κ. Μητσοτάκη βέβαια θα βρίσκονται εκεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ζήτημα είναι λοιπόν κατά πόσο μέχρι τότε θα έχει ανοίξει ο δρόμος για μία συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, αλλά και εάν θα ήταν δυνατόν στην ίδια Σύνοδο για ευνόητους λόγους ο πρωθυπουργός να έχει και την πρώτη δια ζώσης συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Στις 24 και 25 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσική παρουσία των ηγετών, στην οποία θα συζητηθεί και το θέμα της Τουρκίας. Στα τέλη Ιουλίου εξετάζεται το ενδεχόμενο επίσκεψης στην Ιαπωνία, ενώ αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι επιθυμία του πρωθυπουργού θα ήταν να δρομολογήσει το καλοκαίρι επισκέψεις σε Αυστραλία και Νότια Αμερική, όπου υπάρχουν κοινότητες ομογενών, με αφορμή και την ψήφο των αποδήμων από τον τόπο κατοικίας τους στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες δεν μοιάζει πια απίθανο να πλησιάζουν.

Τον Οκτώβριο δε ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη για τα θυρανοίξια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο “σημείο μηδέν” και ενδεχομένως να επισκεφθεί στη συνέχεια την Ουάσινγκτον και να γίνει δεκτός στο Λευκό Οίκο.

Pronews