Μπολσονάρο εναντίον Κίνας: «Το ΑΕΠ τους εκτοξεύτηκε εν μέσω πανδημίας»

0
0
0
s2smodern

Ο Ζαίρ Μπολσονάρο μέσα από τις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι ο κορωνοϊός ίσως έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσιο της Κίνας. «Είναι ένας νέος ιός. Κανείς δεν ξέρει αν γεννήθηκε σε εργαστήριο ή επειδή ένας άνθρωπος έφαγε κάποιο ζώο που δεν έπρεπε να φάει.

Ωστόσο, ο στρατός γνωρίζει τα πάντα για τον χημικό, βιολογικό και ακτινολογικό πόλεμο. Είμαστε αντιμέτωποι με έναν νέο πόλεμο; Αναρωτιέμαι. Το ΑΕΠ ποιας χώρας έχει αυξηθεί περισσότερο;» είπε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νύξη προς την Κίνα είναι ξεκάθαρη καθώς ήταν η μόνη οικονομία των G20 που αναπτύχθηκε πέρυσι κατά 2,3%, καθώς λόγω των αυστηρών lockdown και των εμβολιασμών περιόρισε ταχύτατα την εξάπλωση του ιού. Οι δηλώσεις του Μπολσονάρου εναντίον της Κίνας, έρχονται εν μέσω άλλων επιθετικών δηλώσεων όπως του Υπουργού Εξωτερικών, Ερνέστο Αραούχο που είχε κατηγορήσει την «Μαοϊκή Κίνα» ότι έκανε σχέδια για «παγκόσμια κυριαρχία», πυροδοτώντας την παραίτησή του εν μέσω πιέσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανσιμού Υγείας που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο είναι «εξαιρετικά απίθανο» ο ιός να είχε κατασκευαστεί σε εργαστήριο.