Ξέσπασε κατά ειδικών ο σύζυγος της μητέρας που πέθανε μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca: «Γιατί μιλάνε αν δεν ξέρουν;»

0
0
0
s2smodern

Την τελευταία της πνοή άφησε μία μητέρα δύο παιδιών από την Χαλάστρα Θεσσαλονίκη, η οποία κατέληξε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ο σύζυγος της 44χρονης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η γυναίκα του, που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Η 44χρονη, ειδικότερα, πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της και ο θάνατός της αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο, οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν πλήρες «φως» στα αίτια του θανάτου της. Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επιμένει πως «ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων» και επεσήμανε πως «φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου». Ο σύζυγος της 44χρονης μητέρας ξέσπασε γι' αυτές τις δηλώσεις, όσο και γι' αυτές των υπολοίπων «ειδικών» που διαβεβαιώνουν πως τα εμβόλια είναι ασφαλή. «Το κάνω για να μην φύγει άλλη κοπέλα σαν τη δικιά μου και για τα παιδιά μου» λέει ο κ. Γκουγκουλιάνης και συνεχίζει αναφερόμενος στην Μαρία Θεοδωρίδου, καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, που απάντησε σχετικά με το περιστατικό θανάτου της 44χρονης:

«Απορώ γιατί πήγαμε για νεκροψία και δεν ρωτήσαμε την κυρία Θεοδωρίδου. Η νεκροψία έδειξε ότι η Μαρθούλα έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Τι έπρεπε να πει η ιατροδικαστική αν πέθανε από το εμβόλιο; Αν δεν βάζαμε ιατροδικαστή και δικηγόρο θα μπορούσαμε να πάμε παρακάτω για να δούμε αν πήγε από το εμβόλιο; Εγώ ποιον να ρωτήσω. Πριν λίγο καιρό είχε κάνει και γενικές εξετάσεις και ήταν όλες καθαρές. Μας είπαν ότι στις 13 Απριλίου είχε κάνει επέμβαση κι εμείς 13 Απριλίου κάναμε μαθήματα διαδικτυακά με τα παιδιά. Μας πήραν από το νεκροτομείο και μας ρωτούσαν αν είχε πάθει έμφραγμα παλιότερα. Αν είχατε πάθει εσείς έμφραγμα, θα πηγαίνατε να κάνετε το εμβόλιο; Το μόνο που ξέρω είναι ότι η κοπέλα έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και κράτησαν ορισμένα όργανά της για να κάνουν τοξικολογικές και να δουν τι έχει συμβεί. Το μόνο που θέλω είναι να μάθουμε γρήγορα τι έγινε και να προφυλαχθεί ο κόσμος. Αυτό θέλω να προφυλάξω τον κόσμο. Δεν είμαι ούτε αρνητής, ούτε ήρθα από το διάστημα, καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Αν δεν είναι καλό να γίνεται αυτό το εμβόλιο, να μην γίνεται, υπάρχουν κι άλλα εμβόλια», είπε στο ΟΡΕΝ.

Τι δηλώνει ο σύζυγός της

Ο σύζυγός της, μίλησε και στον ΑΝΤ1 και επεσήμανε πως η οικογένεια έχει ορίσει ιατροδικαστή για την εξέταση. «Μας είπαν ότι έσβησε από ανακοπή, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και δεν οφείλεται στο εμβόλιο» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Γκουγκουλάνης. «Το θέμα είναι τι προκάλεσε (σ.σ. το έμφραγμα)» προσέθεσε ο ίδιος. Ξεκαθάρισε πως «δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, το εμβόλιο έχει βγει για καλό» ωστόσο ζήτησε πως εάν αυτό της AstraZeneca δεν είναι κατάλληλο, θα πρέπει να αποσυρθεί. «Αν δεν κάνει το εμβόλιο, ας το αποσύρουν. Γιατί βγαίνουν και μιλάνε αν δεν ξέρουν ακόμα αν φταίει. Είναι κακό να το παραδεχτούμε αν δεν κάνει και να το πετάξουμε;» διερωτήθηκε, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τους «ειδικούς» που προσπαθούν να πείσουν πως τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και πως δεν οφείλεται ο θάνατος σ' αυτά. Όπως αποκάλυψε η γυναίκα του ήθελε να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει με της AstraZeneca καθώς ήθελε να πάει στη Φλώρινα για να επισκεφθεί τον πατέρα της.

«Το συζητήσαμε, είχαμε κλείσει ραντεβού στις 12:40 τη Δευτέρα του Πάσχα. Το έκανε, κάτσαμε, φάγαμε, πήγαμε στην παραλία της Χαλάστρας και ήπιαμε καφέ. Μου είπε ‘δεν έχω ενοχλήσεις’, μετά μου είπε ότι κρύωνε. Είχε δέκατα, αλλά γνωρίζαμε για τις παρενέργειες και δεν ανησυχήσαμε, πήρε χαπάκι και της έπεσε ο πυρετός» σημείωσε, περιγράφοντας το τι ακολούθησε μετά τον εμβολιασμό της. Συνεχίζοντας τόνισε: «Λίγο πριν τις 03:00 περίπου, την άκουσα να μην μπορεί να πάρει ανάσα, ξύπνησα δεν είχε τις αισθήσεις της. Πήρα το ΕΚΑΒ, προσπάθησαν, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν, αλλά ήταν αργά». «Γιατί επιμένουν να το κάνουν στους 30-39 όταν όλες οι χώρες το έχουν απαγορέψει σε αυτές τις ηλικίες; Έχουμε οι Έλληνες διαφορετικό DNA;» διερωτήθηκε ακόμη για το εμβόλιο και κατέληξε: «Χειροκροτώ τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρουν τα εμβόλια γρήγορα στη χώρα μας, αλλά αν προκαλεί προβλήματα, πέταξέ το».