«Έκρηξη» κρουσμάτων και νέο lockdown στο πλέον εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο!

0
0
0
s2smodern

Σοκ προκαλεί η είδηση πως οι Σεϋχέλλες, η χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμούς απ' όλες, καθώς έχει εμβολιάσει πλήρως (δύο δόσεις) πάνω από το 60% του πληθυσμού της κατέγραψε «έκρηξη» κρουσμάτων και μπαίνει σε lockdown. Μία είδηση που συμπίπτει με το σχέδιο για την άρση του lockdown στην Ελλάδα, ένα σχέδιο που βασίζεται ουσιαστικά μόνο στους εμβολιασμούς (οι οποίοι βέβαια δεν έχουν προχωρήσει σε καμία περίπτωση όσο στις Σεϋχέλλες).

Στην Ελλάδα ακούμε συνεχώς οι «ειδικοί» να λένε πως πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού για να είμαστε ασφαλείς, ενώ ουσιαστικά αναφέρουν πως μόλις εμβολιαστεί περίπου το 50% η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει σε μία «κανονικότητα», μάλιστα θέτουν ως στόχο αυτό να γίνει μέχρι τον Ιούλιο. Παρόλα αυτά η είδηση πως οι Σεϋχέλλες μπαίνουν σε lockdown, παρόλο που είναι η χώρα «πρωταθλήτρια» στους εμβολιασμούς προκαλεί ανησυχία, αλλά και πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγους μήνες είχε καταγραφεί και στο Ισραήλ ραγδαία αύξηση κρουσμάτων όταν είχε προχωρήσει αρκετά τους εμβολιασμούς. Όσον αφορά τις Σεϋχέλλες μεταξύ των μέτρων προβλέπεται το κλείσιμο των σχολείων και διακοπή αθλητικών δραστηριότητων, περιορισμός στις συναθροίσεις μεταξύ νοικοκυριών και κλείσιμο των μπαρ νωρίτερα. «Παρά τις προσπάθειές μας η κατάσταση σε σχέση με την Covid-19 είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή με πολλά ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη η υπουργός Υγείας της χώρας, Peggy Vidot.

Κατά την συνέντευξη, αναφέρει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι έδωσαν λίγες πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να οφείλεται η νέα έξαρση, αναφέροντας ότι ο κόσμος λάμβανε λιγότερα μέτρα προστασίας, ενώ πιθανόν να επηρέασαν και οι εορτασμοί του Πάσχα. Στις 3 Μαΐου οι Σεϋχέλλες ανακοίνωσαν 1.068 κρούσματα έναντι 612, μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 28 Απριλίου.