''Φουσκωμένες'' οι νέες αντικειμενικές των ακινήτων

0
0
0
s2smodern

Οι νέες τιμές ζώνης των ακινήτων δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα πριν από το τέλος Απριλίου. Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν εντός του Μαΐου και να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αποκάλυψε ότι οι εισηγήσεις των εκτιμητών δείχνουν αυξήσεις στο 60% των τιμών ζώνης.

Σε κάθε περίπτωση οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να αλλάξουν τον χάρτη της κτηματαγοράς και το φορολογικό τοπίο. Θα φέρουν τα πάνω κάτω στις μεταβιβάσεις και θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα. Στις περιοχές οι οποίες θα δουν αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν παραπάνω Τέλος Ακίνητης Περιουσίας το οποίο εισπράττουν οι δήμοι μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, οι φόροι στις μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησί- ες, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές) θα πάρουν την ανηφόρα και το τεκμήριο της κατοικίας θα φουσκώσει.

Η αριστερά θα μας βγάλει από τα μνημόνια με τις αντικειμενικές των ακινήτων να είναι στα ύψη, υπερφορολόγηση, ανεργία, φτώχεια, αλλά με οργανωμένο κομματικό στρατό στο δημόσιο και πολλά επιδόματα... αλλά μόνο για λαθρομετανάστες..

Ο καθένας ας βγάλει τα συμεράσματά του..

 

Φόροι, Ακίνητα, Τιμές, Αύξηση, Αντικειμενικές, Αξίες