Από Δευτέρα 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση με μέτρα χωρίς νόημα

0
0
0
s2smodern

Κακώς διαμαρτύρονται, όσοι διαμαρτύρονται, για το ακαταδίωκτο που ψήφισε η κυβέρνηση για όσους συμμετέχουν στις Επιτροπές για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, κανονικά θα έπρεπε να έχουν και το ακαταλόγιστο.

Από την Δευτέρα της Λαμπρής, 3 Μαΐου, ανοίγει η εστίαση για όσα καταστήματα έχουν εξωτερικούς χώρους και θα επιτρέπονται μόνον καθήμενοι πελάτες. Απαγορεύεται όμως και η μουσική, τι νόημα μπορεί να έχει αυτό το απαγορευτικό; Εάν δηλαδή κάθονται ανά τέσσερα άτομα, σε εξωτερικό χώρο τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας τι θα πείραζε αν άκουγαν και μουσική. Στην αρχή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι θα μπορούμε να φεύγουμε από το κατάστημα στις 11 το βράδυ και δεν υπάρχει πρόβλημα επιβολής προστίμου, τώρα αποφάσισαν ότι θα πρέπει να φεύγουμε από το μαγαζί ένα τέταρτο της ώρας πριν τις 11 το βράδυ ώστε ακριβώς στις 11 να είμαστε στο σπίτι. Δηλαδή μας υποχρεώνουν να πηγαίνουμε μόνο σε καταστήματα της περιοχής μας. Είχαν πει ότι δεν θα χρειάζεται η αποστολή μηνύματος για την εστίαση, τώρα αποφάσισαν ότι πρέπει να στέλνουμε μήνυμα με τον κωδικό 6. Αυτοί σε λίγο θα μας μετρούν και τις μπουκιές.

Μήπως θέλουν να στέλνουμε μήνυμα και για το πότε θα πηγαίνουμε στο μπάνιο, για να το πούμε ευγενικά; Ας μην κατηγορούν όλους αυτούς λοιπόν που βλέπουν συνωμοσίες πίσω από όλα. Αυτοί φταίνε. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μπορεί πολλοί να σκεφτούν, και δικαιολογημένα, ότι σκοπός τους είναι να συνηθίσουμε τον απόλυτο έλεγχό μας. Υπάρχει φυσικά η περίπτωση να θέλουν να δικαιολογηθούν και να ρίξουν σε εμάς τις ευθύνες αν τα πράγματα με την πανδημία δεν πάνε καλά.

Ελεύθερος Κόσμος