Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας στον Φουρθιώτη – "Μας υποσχέθηκε από 20.000 για να πυροβολήσουμε το σπίτι του"

0
0
0
s2smodern

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του συλληφθέντος Μένιου Φουρθιώτη από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο Φουρθιώτης μαζί με τα άλλα δύο άτομα που συνελήθησαν μαζί του μετήχθησαν στην Ευελπίδων και οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα. Η τηλεπερσόνα, επέλεξε αυτή τη φορά να κρύψει το πρόσωπό του από το φωτογραφικό φακό, φορώντας διπλή κουκούλα και καπέλο τζόκεϊ. Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Φουρθιώτη περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων. Εκτός από τα κακουργήματα, ο φάκελλος σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ποινικοί που συνελήφθησαν με τον Φουρθιώτη υποστήριξαν ότι τους υποσχέθηκε από 20.000 ευρώ προκειμένου να πυροβολήσουν στο σπίτι του και με τον τρόπο αυτό να «αποδείξει» ότι κινδυνεύει για να του παρασχεθεί εκ νέου αστυνομική προστασία. Οι ίδιοι ισχυρίσθηκαν μάλιστα ότι αρνήθηκαν, πλην όμως η δικογραφία έχει στοιχεία που τους διαψεύδουν. Ειδικότερα, η δικογραφία που έχει συνταχθεί με την οποία παραπέμφθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο Φουρθιώτης, περιλαμβάνει:

-Παράβαση του άρθρου 187 παρ.3 του Ποινικού Κώδικα (εγκληματική οργάνωση) παράβαση του άρθρου 270 του ΠΚ σε συνδυασμό με του άρθρο 45 του ΠΚ (ηθική αυτουργία σε έκρηξη)

-Παράβαση του νόμου 2168/93 που τροποποιήθηκε με το νόμο 3944/2011, σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του ΠΚ (ηθική αυτουργία σε παράβαση του νόμου περί όπλων).

-Παράβαση του άρθρου 186 του ΠΚ (πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος).

- Παράβαση του άρθρου 386 του ΠΚ (απάτη).

- Παράβαση του άρθρου 385 σε συνδυασμό με το άρθρο 42 του ΠΚ(απόπειρα εκβίασης).