15 νεκροί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Γάζα

2338682.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις αιματηρότερες συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες των τελευταίων ετών.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισράηλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη "Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής", το κίνημα διαμαρτυρίας που διεκδικεί "το δικαίωμα στην επιστροφή" των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους. Κάποιοι από τους διαδηλωτές πλησίασαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον φράχτη. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους απώθησαν κάνοντας χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Sputnik και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 7

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, 15 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.400 τραυματίστηκαν.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει απόψε προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, κατόπιν αιτήματος του Κουβέιτ, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Το κράτος - τρομοκράτης, το οποίο έχει ασκήσει τρομερή βία δεκαετίες τώρα,  συνεχίζει να σκοτώνει ανυπεράσπιστους αμάχους.

 

Ετικέτες: Νεκροί Ισραήλ Στρατός Διαδηλωτές Γάζα Συγκρούσεις